Print deze pagina

Geslaagde test in Mettet voor Bert Truyens

Geschreven door  Feb 08, 2019

De start van het nieuwe seizoen komt nu wel echt met grote passen dichterbij. De afgelopen maanden werd er hard gesleuteld aan de wagens om ze terug tip-top in orde te brengen voor de eerste rally van het jaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel teams terug achter het stuur van hun rallybolide kruipen om te testen. Ook bij Bert Truyens was dit het geval.

"Samen met Matthias Boon, zijn we afgelopen zondag op zoek gegaan naar een degelijke basisafstelling die meer aansluit bij onze rijstijl. Vol enthousiasme wilden we natuurlijk zoveel mogelijk power op de achterwielen, want dat is wat we kennen. Na enkele rondjes bleek al snel dat de wagen zo quasi onbestuurbaar is op hoge snelheid door het enorme koppel van de boxermotor met turbo... Ik kwam dan ook al snel terug van mijn idee om er een achtertrekker van te maken en vroeg om toch maar wat meer kracht naar het voordifferentieel te sturen. Zo gezegd zo gedaan, en samen met Matthias konden we een goed compromis sluiten tussen efficiënt en speels rijden. We kijken dan ook uit naar de eerste wedstrijd binnen 3 weken in Landen, de Rally van Haspengouw op 23 februari," aldus Bert aan ons.

 

Laatst aangepast op Vrijdag, 08 februari 2019 18:44
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be