Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

DECA Motorsport met Chris Van Woensel en de MARC BMW M2

Geschreven door  Mei 04, 2019

"Met deze bolide van 550 pk in de Belcar!"

Vrijdagavond werd in Noorderwijk, bij Golfclub Witbos, Deca Motorsport voorgesteld. Het nieuwe team zal dit seizoen actief zijn in de Belcar met de MARC BMW M2, een unieke Australische bolide. De wagen zal geprepareerd en bijgestaan worden door het team van rallyrijder Chris Van Woensel, die de 550 pk sterke bolide ook zal besturen, samen met Dirk Mertens en later ook Patrick De Cat.

Chris Van Woensel, de spilfiguur van het project, geeft een woordje uitleg over het ontstaan van het programma. "Deca is al jaren sponsor van ons rallyteam, maar voor het derde jaar op rij mogen we reglementair niet aantreden met onze Mitsubishi Lancer WRC in het Belgisch kampioenschap... omdat ik twee jaar geleden de fout maakte om de Omloop van Vlaanderen te winnen," vertelt Chris. "Bij Deca zijn ze constant op zoek naar technisch onderlegde mensen en via aanwezigheid in de autosport willen ze daar hun bedrijf meer in de picture zetten. Patrik De Cat van Deca rijdt zelf ook wel eens op circuit, dus was er niet veel overtuiging nodig om met dit project te starten. We hebben de MARC BMW M2 van Qvick Motors gekocht. Oorspronkelijk is de MARC een Australische bolide met het koetswerk van een Mazda3 of een Ford Focus, maar deze wagen kreeg de body van een BMW M2. Ideaal, want Patrick is een BMW-liefhebber."

De MARC BMW M2 zal bemand worden door Chris Van Woensel en... Dirk Mertens. "Dirk is een 56-jarige bakker die nu de stap heeft gezet om zijn passie voor racen te beleven. Vorig jaar reed hij in de Belcar met een 325i. Ik heb deze mensen bij elkaar gebracht om hen hun droom te laten realiseren. Want, die droom lijkt misschien onbereikbaar, maar het is best mogelijk als je het doet op de manier waarop ik altijd rally's gereden heb: met een eigen team van gepassioneerde kameraden," aldus Chris Van Woensel.

CVW Rallysport zal instaan voor het prepareren en het onderhoud van de MARC BMW M2. Een indrukwekkende machine. "De wagen heeft onder de motorkap een 5-liter V8, goed voor 550 pk. Verder hebben we een sequentiële versnellingsbak, paddels aan het stuur, ABS, ESP en regelbare schokdempers van Öhlins. In Australië worden deze bolides gebouwd voor uithoudingsraces, dus het zijn erg betrouwbare wagens," vervolgt Chris Van Woensel.

Deca Motorsport zal dit seizoen actief zijn in de Belcar, die van start gaat tijdens het weekend van 17-19 mei. Het weekend waarin de DTM, het hoogstaande Duitse kampioenschap, te gast is in Zolder. Volle tribunes gegarandeerd. Een ideale openingsrace om toe te werken naar het hoogtepunt van het seizoen, de 24 Uren van Zolder!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws