Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 08 juli 2020

logo rally online

Rally Online België

Nacht van Vlaanderen: Inschrijvingen zijn open

Geschreven door  Jun 14, 2019

De "Nacht van Vlaanderen" is een navigatierit, die wordt verreden zoals vroeger! Toen in de volksmond werden deze ritten 'piraten rally's' genoemd. De vroegere navigatieritten zijn feitelijk de voorloper van de rittensport en classic wedstrijden zoals we ze nu hedendaags kennen.

Historie

In de jaren 80, werd er onder vrienden dergelijke wedstrijden onderling op poten gezet, om enkel namen te vernoemen; Julien Hooreweghe (AMK80), Philip Dupan (ACP), Wim Debruyne (Coca-Cola Escort), Johan Snoeck, Daniel Immesoete (Danimm), Rick Minne, de gebroers Dhyuvetter (de geit), Willy Demeyere (Mini Cooper), Joris Vlaeminck (Manta), enz... Iedere wedstrijd had zijn eigen karakter, prachtige momenten onder de deelnemers en nadien geweldige verhalen van het gebeurde. Na enkele jaren en na verschillende bijeenkomsten met de vroegere voorzitter van PAK West-Vlaanderen Daniel Verschaeve en PAK leden, werd besloten om onder het PAK-vaandel van West-Vlaanderen te organiseren, en ontstond zo de gekende rittensport wedstrijden.

Met de "Nacht van Vlaanderen" gaan we eventjes terug in de tijd, waar het allemaal begon, dezelfde systemen, controleposten, roadbook, enz... zoals toen werd georganiseerd. Een navigatierit die herinneringen terug brengt voor de oudere generatie piloten en co-piloten en een kennismaking voor de jongere generatie hoe het vroeger was... Met Rick Minne aan het roer van het ontwerp van route en roadbook is competitie en nostalgie nooit ver weg te denken. Samen met Daniel Immesoete uitgegroeid tot een begrip in navigatieritten, rittensport en classics, brengt hij zijn ervaring, ontspanning en competitie. Een duidelijk uitgetekend roadbook met ouderwets kaartlezen op 1/50000, geen elektronische tijdopname, zelfcontroles zoals toen, enz... Geen moeilijk roadbook voor de co-piloot, een plezier voor de piloot om de wagen te loodsen door het holst van de nacht, en waar de nacht de spanning zal brengen in de cockpit.

Samen met Team Floral, Alltec Seys Autosport Center, nodigen we iedereen uit voor deelname aan deze unieke "Nacht van Vlaanderen", die u terugbrengt in de tijd van toen.

Inschrijven kan via: Facebook en/of +32 474 01 50 45 (WhatsApp) of via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws