Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 24 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Het RACB National Team actief op twee fronten

Geschreven door  Feb 13, 2020

Dit seizoen strijdt het RACB National Team op twee fronten: Gilles Magnus Racing rijdt in het TCR Europe en zes manches van het Junior Belgian Rally Championship worden door Tom Rensonnet en Renaud Herman afgewerkt. Meer dan ooit biedt het RACB National Team toekomstmogelijkheden…

Dit seizoen zet het RACB National Team zijn nauwe samenwerking met Gilles Magnus verder, in het felbetwiste TCR Europe-kampioenschap. “Tijdens zijn eerste seizoen in de discipline liet Gilles al meteen zien dat hij over een ongelooflijke snelheid beschikt”, analyseert Geoffroy Theunis. “Een pole en een zege op het circuit van Spa-Francorchamps waren de hoogtepunten van deze getalenteerde kerel, die pas enkele weken voor de start van het seizoen voor het eerst achter het stuur van een toerwagen kroop. Met de ervaring die hij in 2019 wist op te doen moet hij aan het stuur van de Audi RS 3 LMS, nog steeds uit de ateliers van Comtoyou, een gooi naar de titel kunnen doen.”

Voor Tom Rensonnet is het een heel ander verhaal… “Tom is de laureaat van de RNT Rally Challenge, waaraan meer dan 500 kandidaten deelnamen”, gaat de manager verder. “Hij beschikt over een onmiskenbaar talent en we geloven heel sterk in zijn kunnen. We zijn er ons echter ook van bewust dat het niet makkelijk wordt voor hem, want hij beschikt over geen enkele rally-ervaring. Gelukkig kan hij rekenen op corijder Renaud Herman, die ondanks zijn jonge leeftijd toch al enkele tientallen wedstrijden achter de rug heeft.” Met de steun van Peugeot België zal het duo deelnemen aan zes manches van het Junior Belgian Rally Championship, aan het stuur van de nieuwe 208 Rally4. Hun opdracht? Leren en het hele seizoen lang vooruitgang boeken.

Trouw aan de filosofie die ze al sinds 2008 koestert is het RACB National Team niet tevreden met het geven van raad aan vaste waarden of authentieke talenten van de autosport. Halverwege dit seizoen komt er dan ook opnieuw een RNT Stuurwiel, dit keer in een discipline die nog nooit eerder aan bod kwam. “Dit keer is het Stuurwiel op het karten gericht”, stelt Geoffroy Theunis. “Een sport die per definitie de allerjongsten aanspreekt. Ook deze jonge talenten willen we helpen een mooie toekomst uit te bouwen.” 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws