Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Maandag, 06 juli 2020

logo rally online

Rally Online België

De Volkswagen Polo GTI R5 krijgt updates

Geschreven door  Mrt 10, 2020

 

Van meet af aan bleek de Volkswagen Polo GTI R5 een van de referenties binnen de R5-categorie, welke tegenwoordig door het leven gaat als Rally 2, en de wagen gooide tijdens het seizoen 2019 dan ook vaak hoge ogen. In België denken we dan vooral aan het succes van Kris Princen in de Haspengouw Rally, in de TAC Rally en in de Sezoens Rally. En vergeten we vooral ook niet de schitterende triple in de Rally van Ieper! In deze wedstrijd, die steevast een van de hoogtepunten van het seizoen is, won Craig Breen het pleit, voor Kevin Abbring en Kris Princen.

“Maar in de autosport staat stilstaan gelijk aan achteruitgaan!”, herinnert François-Xavier Demaison, Technisch Directeur bij Volkswagen Motorsport. “We zijn blijven werken aan ideeën en oplossingen om de prestaties en betrouwbaarheid te verbeteren. Op basis van de feedback die klanten van over de hele wereld ons gaven, stomen we sinds vorig jaar enkele verbeteringen klaar die binnenkort zullen worden uitgeleverd aan enkele van onze trouwste teams.”

Concreet zal de vierwielaangedreven wagen met 272 pk vanaf het voorjaar kunnen profiteren van een verbeterde ophanging, terwijl in de loop van het jaar nog andere belangrijke nieuwe elementen zullen geïntroduceerd. Nadat ze gehomologeerd zijn, zullen deze evoluties gebruikt kunnen worden op alle niveaus: in het WRC, in de continentale kampioenschappen (zoals het Europees Kampioenschap) en - natuurlijk - in de nationale kampioenschappen zoals het Jobfixers Belgian Rally Championship.

Bovendien zal Volkswagen Motorsport in 2020 de productie van de Polo GTI R5 met 20% verhogen ten opzichte van de initieel vooropgestelde doelen, gezien het grote succes en om aan de vraag te kunnen voldoen. Goed nieuws komt zelden alleen, de productie van deze wagen uit de “Customer Racing” cataloog zal ook in 2021 worden verdergezet.

“De Polo GTI R5 is een echt succesverhaal”, erkent de Belg Sven Smeets, Volkswagen Motorsportdirecteur. “In de handen van onze klanten veroverde hij reeds meer dan 75 overwinningen en was hij in 2019 tevens goed voor liefst 125 podiumplaatsen. Het is echter niet enkel het succes van onze klanten wat telt, maar ook hoe zij de wagen ervaren in verschillende omstandigheden: op asfalt, op onverhard, in de sneeuw, … Onze ingenieurs zijn aan de slag gegaan met hun feedback om onze wagen op verschillende punten te verbeteren. Ons doel is duidelijk: de Polo GTI R5 moet een vervolg breien aan de succesreeks.”

In België is de volgende afspraak van het nationale kampioenschap voorzien bij de Spa Rally op 14 en 15 maart, waarbij de Volkswagen Polo GTI R5 zonder twijfel voor de zege zal strijden in de handen van de voormalige ster uit het wereldkampioenschap Andreas Mikkelsen.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws