Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally 4 Porsche: een nieuw evenement dat volledig gewijd is aan Porsche

Geschreven door  Apr 07, 2022

Een snelheidsrally, een regularity-wedstrijd, een toeristische rit én codriving

Op 8 en 9 oktober krijgen we in Hoei de eerste editie van een nieuw evenement dat volledig gewijd is aan Porsche. Omdat zowel een snelheidsrally, een regularity-wedstrijd, een toeristische rit en codriving op het programma staan, zal iedereen – Belg of buitenlander - er zijn passie voor het Duitse merk kunnen beleven.

In ons collectief geheugen is Porsche, één van de twee of drie merken, die we citeren omdat ze onlosmakelijk verbonden zijn met sportwagens en autosport.

Het idee om hier een rally-evenement rond te organiseren (in tegenstelling tot de talrijke mogelijkheden die op het circuit aangeboden worden) broedde al enkele jaren in de hoofden van twee vrienden. Maar toen ze een tijd geleden iemand tegenkwamen die erg aandachtig luisterde naar hun voorstel, werd het een trigger die via een sneeuwbaleffect in korte tijd nog meer enthousiastelingen uit de autosport lokte. Geleid door bekende persoonlijkheden zoals Yves Matton en Jean-Marc Fortin besloot men om de krachten te bundelen en het 100% nieuwe en originele concept met vier varianten te lanceren.

“We willen alle Porsche-enthousiastelingen aanspreken, ook de buitenlanders want het zal een “open” event zijn, waarop alle Porsches welkom zijn. Kortom van de 356 tot de 992 via de 914, de modellen met de motor voorin, het maakt zelfs niet uit of het gaat over een race of een gewone serieversie.” vertelt projectleider Julien Frère “Het is de bedoeling om hen allemaal de mogelijkheid te bieden zich uit te leven op een manier die voor elk van hen het meest geschikt is. Sommigen zullen de voorkeur geven aan een authentieke snelheidsrally, georganiseerd in samenwerking met het NEW Racing-Team, anderen zullen zich inschrijven voor de regelmatigheidstest, georganiseerd door één van de specialisten van die discipline, Yves Noelanders. Diegenen die niet over een race-versie beschikken hebben de keuze tussen een toeristische rit of codriving, hetgeen bovendien een perfecte gelegenheid zal bieden een goede daad te stellen voor een liefdadigheidsactie of vereniging.”

“Dit project, made in Hoei is ongetwijfeld een schot in de roos. Ik was meteen verleid toen Julien me eroververtelde," legt Yves Matton het beroemde ”luisterend oor” uit. “Iedereen weet dat ik me wil engageren voor mijn regio en Rally 4 Porsche – Hoei kwam op het juiste moment. Ik contacteerde meteen enkele vrienden en die waren eveneens erg enthousiast en omdat ook de stad Hoei bereid was ons te steunen en het zenuwcentrum van dit event te worden, is het aan ons om een perfecte samenwerking met de bewoners te garanderen."

Het moeilijkste was uiteindelijk een gepaste datum te vinden. “We zijn pas enkele weken bezig met dit project en uiteraard moeten er regels en deadlines gerespecteerd worden. Bovendien is er ook nog steeds de nasleep van de pandemie. Door de al erg drukke kalenders is er voor deze eerste editie uitzonderlijk gekozen voor 8 en 9 oktober, maar volgend jaar is het de bedoeling om te verschuiven naar het voorjaar of de zomer," specificeert de voormalige rally-directeur van de FIA voordat hij nog toevoegt. “Tot slot wil ik nog opmerken dat ons event op geen enkele manier het Belgisch, of het ASAF-kampioenschap, zal beïnvloeden waarvoor het ingeschreven is. Ik maak trouwens van de gelegenheid gebruik om al die mensen en organisatoren te bedanken voor het warme onthaal waarmee ze ons ontvangen hebben.“

Uiteraard is het momenteel nog een beetje te vroeg om het project in detail te bespreken, maar duidelijk is wel dat er voor de snelheidsrally in de Condroz en Haspengouw tussen de 100 en 120 km aan klassementsproeven op het menu staan en dat de regelmatiheidsproef met VHRS-label (historische sport regelmatigheidsvoertuigen) dezelfde route zal afleggen maar met een gemiddelde snelheid van 50 en 65 km/u. De toeristische rit (op openbare wegen en in strikte naleving van de verkeersregels) neemt de deelnemers mee om de Condroz te ontdekken, zonder er op de rallyproeven te passeren en voorziet tevens een kwaliteitsvolle tussenstop voor de lunch. Idem trouwens voor de liefdadigheids-codriving, waardoor u Hoei en omstreken zal ontdekken.

Tot slot ook nog deze leuke precisie : in elk van de vier versies van het evenement is er een kwaliteitsprijs te winnen, telkens gerelateerd aan het thema van de categorie!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws