Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 30 november 2022

logo rally online

Rally Online België

Op de Rallykoffie bij Man Bergsteyn

Geschreven door  Okt 29, 2022

Inclusief Limburgse vlaai bij... 

Met 88 jaar op de levensteller is Man Bergsteyn als 8ste praatgast meteen de oudste in het eerste seizoen "Op de rallykoffie". Veel rallyvrienden zullen zeker de roze Opel Monza herinneren waarmee hij verschillende jaren actief was. Maar de jaren voordien beleefde hij ook veel buitenlandse avonturen.

Eddy Smeets: "Voor de eerste keer zaten we met drie generaties in dezelfde kamer voor een opname. De centrale gast was Man Bergsteyn, bekend van de Opel-garage in Berg en Terblijt. Maar wist je dat het dealership een gevolg was van zijn rallycarrière en niet omgekeerd? Of dat hij ooit een rally reed zonder stuur? Of dat Man zijn navigator kwijt geraakte in een wedstrijd? Deze levende legende - nog steeds bijzonder helder van geest - vertelt het allemaal in deze podcast terwijl zoon Maurice aanschuift voor bijkomende info. Kleinzoon Sam - niet onaardig bezig in de karting - luisterde op de achtergrond naar de verhalen van zijn opa terwijl oma lekkere Limburgse vlaai bij de rallykoffie serveerde."

Robert Wolter: "Om de nieuwe praatgast bekend te maken, doken we een oude schuur in waar we de Pink Panther onder het stof zagen staan. Wie weet zien we de imposante drieliter Monza nog eens ooit terug op de rallypaden? We gaven alvast de suggestie om aan de renovatie te beginnen. Daarnaast stonden er ook nog onderdelen van de Manta 400 waarmee Herwig Nelissen verongelukte, wellicht de enige zwarte pagina in de rallycarrière van Man die het dodelijk ongeval van zeer dichtbij meemaakte. Zowel de Monza als de onderdelen zijn te zien in de korte video waarin we de winnaar van de prijsvraag over Robert Droogmans bekendmaken, hier te bekijken."


Prijsvraag:

Nog nooit kwamen er zoveel antwoorden binnen op de prijsvraag dan na de podcast met Robert Droogmans. Er kon echter maar één winnaar zijn. Gery Vandormael wist zoals iedereen dat het (stam)café van Robert de Panderosa was. Hij krijgt dan ook binnenkort de mok en gesigneerde foto thuisbezorgd. De volgende prijsvraag komt samen met de nieuwe podcast aflevering online. Blijven meespelen, is de boodschap. Iedereen die ooit meedeed, maakt nog kans op andere prijzen in de eindejaarsspecial.

Podcast afleveringen :
1 - Guy Colsoul
2 - Johnny Hoes junior
3 - Hedi Van de Kimmenade
4 - Wim Luijbregts
5 - Marc Duez
6 - Anja Lieuwma
7 - Robert Droogmans
8 - Man Bergsteyn
Volg Op de rallykoffie:

website - www.opderallykoffie.com
Instagram - @opderallykoffie
Facebook - @opderallykoffie

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws