Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zondag, 16 juni 2024

logo rally online

Rally Online België

De 6 Uren van Kortrijk wordt de laatste wedstrijd voor het GoDrive team

Geschreven door  Nov 15, 2022

Bedankt Gaby!
­
De 6 Uren van Kortrijk, nu zondag, wordt de laatste rally van het GoDrive Team. Gaby Goudezeune besloot een punt te zetten achter de activiteiten van het team met uitvalsbasis in de regio Ieper en te genieten van zijn welverdiende pensioen. De Belgian VW Club en Vincent Verschueren brengen hulde aan dit icoon uit de rallysport!

Dit weekend wordt er met de 6 Uren van Kortrijk, een regionale rally georganiseerd door de VAS (de Vlaamse autosportfederatie), een bladzijde omgeslagen in de Belgische rallysport en bij de Belgian VW Club. Vincent Verschueren, recordhouder qua aantal zeges in Kortrijk, verschijnt aan de start met de Volkswagen Polo GTI Rally2 van het GoDrive team en dat voor de allerlaatste keer… “Mijn copiloot Filip Cuvelier en ikzelf wilden ons seizoen absoluut in schoonheid afsluiten, aangezien dit de allerlaatste rally zal zijn van het GoDrive team”, vertelt Vincent Verschueren. “Ik zal Gaby Goudezeune nooit genoeg kunnen bedanken voor wat hij betekend heeft voor mij. Ik beschouw hem eerlijk gezegd een beetje als een tweede vader en ik koester onze samenwerking, die al meer dan tien jaar teruggaat.”
­
Voor Gaby Goudezeune zijn de 6 Uren van Kortrijk een manier om de cirkel rond te maken. “Mijn allereerste rally, in 1970, was in Kortrijk”, legt de West-Vlaming uit. “Ik mocht begin dit jaar 70 kaarsjes uitblazen en ik denk dat dit het juiste moment is om ermee te stoppen. Ik moet wel toegeven dat het me moeilijk valt om te stoppen met het team, dat uitgegroeid is tot een hechte familie. Als iedereen aanwezig is, zijn we met z’n zessen, plus de rijders en eventueel een ingenieur. Ze zijn allemaal gebeten door de sport en we hebben samen geweldige tijden beleefd.”

De bedrijfsleider deed het eerder in zijn loopbaan zelf niet onaardig, met onder andere een Belgische Groep 2-titel in 1980. “Tot mijn mooiste herinneringen reken ik ook mijn zege in de Rally van de Hoge Venen in 1990”, erkent hij. “Het niveau lag enorm hoog en ik presteerde goed in wat ik als mijn lievelingsrally beschouwde. De Rally van Kortrijk, een enorm populair Vlaams evenement, is echter ook een wedstrijd die ik altijd heb weten waarderen. Ondanks de zeer sterke concurrentie, hoop ik dat we dit weekend de allerlaatste rally van GoDrive kunnen winnen.”

Gaby Goudezeune kwam in contact met de Belgian VW Club via zijn zoon Hans, die in 2008 tragisch om het leven kwam. Gaby had een zeer sterke emotionele band met de Volkswagen Polo Super 2000, die zijn zoon mee ontwikkelde, en kocht er twee exemplaren van aan. Aan het stuur van een van deze bolides schopte Vincent Verschueren het in 2012 en 2013 tot Belgisch kampioen Super 2000, waarbij hij in beide seizoenen ook op het algemene eindpodium belandde. Voor Vincent en GoDrive was dit de start van een avontuur dat in 2017 zou leiden tot een Belgische titel, in een ŠKODA.
­
Bij Gaby Goudezeune en GoDrive verwaterde die sterke band met het merk uit Wolfsburg niet en toen Volkswagen Motorsport aankondigde zich te richten op de ontwikkeling van de Polo GTI Rally2 (toen nog onder de R5-vlag), was Gaby Goudezeune een van de eersten die aangaf interesse te hebben in deze erfgenaam van de Polo Super 2000. Het doel: opnieuw wedijveren voor de overwinning!

De Volkswagen Polo GTI Rally2 van GoDrive streed drie seizoenen lang in de voorste gelederen van het Belgisch kampioenschap Rally, met als orgelpunt een zege bij de TAC Rally in 2022 en een algemene top 10 bij de WRC Ypres Rally Belgium 2021 (een rally uit het wereldkampioenschap), maar ook podiumplaatsen bij de Sezoens Rally en de Omloop van Vlaanderen alsook tal van successen in regionale wedstrijden.

Hoewel het avontuur van het GoDrive team ten einde komt, impliceert dit beslist niet dat Vincent Verschueren en Filip Cuvelier in 2023 niet opnieuw van de partij zullen zijn met een Volkswagen Polo Rally2. “Dat is inderdaad een van de mogelijkheden”, lacht Vincent, die volgend jaar zijn sportieve carrière verderzet. “Maar eerst willen we nu zondag schitteren in de jacht op een zevende zege in de 6 Uren van Kortrijk!”

De Belgian VW Club, van bij zijn oprichting in 1965 een belangrijke speler in de autosport, wil zijn dankbaarheid betuigen aan deze Grote Meneer, Gaby Goudezeune. “Door zijn liefde voor de rallysport en de Volkswagen Polo GTI Rally2, heeft Gaby een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het imago van deze wagen in België”, legt Bernard Heine uit, de verantwoordelijke voor het rallyprogramma bij de Belgian VW Club. “We moeten hulde brengen aan alles wat hij voor de discipline heeft gedaan, van het moment dat hij zijn rijderscarrière begon tot aan zijn dagen bij GoDrive, het team dat hem zo nauw aan het hart ligt. Proficiat aan alle teamleden voor wat ze de voorbije tien jaar hebben bereikt. De teambaas heeft besloten een stap opzij te zetten, maar de Belgian VW Club wil graag nog twee woorden zeggen alvorens hij zich terugtrekt uit dit sportieve leven: bedankt Gaby!”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws