Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally 4 Porsche: Vier evenementen in één weekend

Geschreven door  Feb 18, 2023

Een tweede 100% Porsche weekend
Een datum aan de vooravond van de zomer
Een uitzonderlijk evenement om 75 jaar Porsche en 60 jaar 911 te vieren
Toegankelijk voor alle Porsches, zonder uitzondering

Na een eerste editie die de herfst van 2022 kleur gaf, verhuist de Rally 4 Porsche naar de lente van 2023, op 3 en 4 juni, tot groot genoegen van de eigenaars, rijders en liefhebbers wiens hart klopt voor de bolides van het merk uit Stuttgart. Net als vorig jaar, zal iedereen zijn gading vinden in het aanbod. Spektakel verzekerd!

In 2022 verraste de Rally 4 Porsche de autosportwereld in België met een evenement met een onuitgegeven format. Dat evenement krijgt een vervolg in de lente. Een weekend in het teken van auto's, maar zoals de naam doet vermoeden wordt voluit de kaart van één merk getrokken, zonder beperkingen. Integendeel. Enerzijds draait het weekend rond vier evenementen: een snelheidsrally, een sportieve regelmatigheidsrally, een toeristische rondrit en een codriving voor een goed doel. Anderzijds richt de Rally 4 Porsche zich tot iedereen die dezelfde passie voor het merk deelt. Een merk dat in 2023 zijn 75-jarig bestaan viert, samen met het 60-jarig jubileum van de 911. Vandaar dat het evenement toegankelijk is voor alle wagens met het logo van Porsche, ongeacht of ze 4, 6, 8 of 10 cilinders hebben, of de motor vooraan, centraal of achterin ligt, of het een coupé, cabrio, sedan of een SUV betreft, historisch of eigentijds.

In het hart van de stad aan de Maas

Yves Matton, zelf een fervent Porschist, de initiatiefnemer van en drijvende kracht achter het project, bijgestaan door zijn kameraad Jean-Marc Fortin, motiveert de organisatie van deze tweede editie: "De eerste editie was op meerdere vlakken uitzonderlijk. We slaagden erin om 179 Porsches te verzamelen, naast minstens het dubbele aantal Porschisten, hun entourage, fans van het merk en een van zijn belangrijkste wereldwijde ambassadeurs, Jacky Ickx. Het tijdstip, in het begin van de herfst, bleek echter niet gunstig. De kalender was na covid bijzonder overladen en we zaten amper enkele weken voor een ander grote autosportwedstrijd in de regio. Toch was de eerste editie een succes. Nog eens het bewijs dat België een land is van autoliefhebbers en dat Porsche hen nauw aan het hart ligt."

Net als vorig jaar zal het zenuwcentrum van de Rally 4 Porsche zich bevinden in het centrum van de stad Hoei. De stad aan de oevers van de Maas zal het decor vormen van de verschillende luiken van dit schitterende evenement. "We hebben opnieuw het geluk te kunnen rekenen op de steun van de stad Hoei en van de overheden van de omliggende arrondissementen. Niet alleen openen ze de deuren naar een prachtig kader, beladen met veel historie in de autosport, maar het geeft ons ook de kans om elk van de 4 evenementen van deze Rally 4 Porsche persoonlijkheid en karakter te geven. We kunnen de deelnemers, maar ook de toeschouwers, uitdagende, selectieve en veilige parcours aanbieden."

Zonder beperkingen

Het format van het weekend onderscheidt zich van de andere activiteiten die traditioneel worden aangeboden aan Porschisten, maar het biedt ook mogelijkheden om de gemeenschappelijke interesses van iedereen te verenigen en bruggen te bouwen tussen hun passies, verduidelijkt Yves Matton, voormalig directeur rally bij de FIA: "We presenteren een evenement waarin iedereen zijn gading kan vinden, deel kan nemen en/of andere luiken van het weekend kan bijwonen. We proberen overlappingen van de verschillende activiteiten zoveel mogelijk te vermijden. Op dit moment zijn nog niet alle details van het programma gekend, maar we kunnen al bevestigen dat de gezellige en ontspannen toeristische rondrit op zaterdag verreden zal worden, volgens een nieuwe 'all in' formule. Op zondag worden de puur sportieve wedstrijden verreden, te weten de snelheidsrally en de sportieve regelmatigheidswedstrijd, twee disciplines waarin verschillende modellen van Porsche regelmatig schitteren, zowel in België als in het buitenland. We behouden ook een categorie 'Demo' voor wie zich eens wil amuseren op een afgesloten en beveiligd parcours, zelfs met een seriewagen, al moet die wel gebouwd zijn voor 1996. En verder is er de codriving voor een goed doel, toegankelijk voor het brede publiek. Iedereen krijgt de kans om eens mee te rijden als passagier in een Porsche."

Het is nog te vroeg om elk luik van dit Porsche-weekend in Hoei in detail te bespreken, maar we kunnen wel meegeven dat de inschrijvingen geopend zijn vanaf 22 februari. De snelheidsrally, waarin we de drie Musketiers in actie zullen zien, onder andere met Robert Droogmans opnieuw aan het stuur van een 911, zal tussen de 110 km en 120 km aan klassementsproeven tellen rond Hoei. De snelheidsrally verwelkomt buitenlandse teams, oldtimers, verbeterde proto's en moderne GT3's, naast een categorie "Demo" die toegankelijk is voor elke Porsche van voor 1996. De regelmatigheidsrally, onder het label VHRS (véhicules historiques de régularité sportive), zal hetzelfde parcours gebruiken, maar met gemiddelde snelheden van 50 en 65 km/h. De wedstrijd wordt uitgestippeld door een echte specialist van deze discipline, Yves Noelanders. De rondrit, op de openbare weg en met strikt respect voor de wegcode, voert de Porschisten naar de mooiste plekjes in Wallonië, via de meest pittoreske baantjes, met 's middags een culinaire halte. De codriving voor het goede doel wordt in de regio van Hoei georganiseerd. Nog een laatste verduidelijking: de snelheids- en regelmatigheidsrally worden afgesloten met de uitreiking van een kwalitatieve, bijzondere prijs die nauw verbonden is met het thema van de categorie.

Meer info: www.r4p.be

Laatst aangepast op Zaterdag, 18 februari 2023 19:55
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws