Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 juli 2024

logo rally online

Rally Online België

DG Sport organiseert het Ardenne Rally Festival in 2024

Geschreven door  Jun 21, 2023

Het fenomeen wordt steeds groter en krijgt steeds meer bijval. Sinds een zekere Reinhard Klein het concept ontwikkelde waarbij historic rallyauto’s enkele demoruns ten beste geven – zonder enige vorm van competitie, maar met een maximum aan sfeer – is iedereen er wild van. Na het Eifel Rally Festival kwam het Alsace Rallye Festival, en meer was er voor DG Sport niet nodig om op zijn beurt de mensen van Slowly Sideways aan te spreken en ze voor te stellen om eind mei 2024 in Vresse-sur-Semois het Ardenne Rally Festival te organiseren.

“Het idee is inderdaad om een evenement te creëren dat exclusief aan klassieke rallybolides is voorbehouden, net zoals wat er jaarlijks in de Eifel en de Elzas wordt georganiseerd”, stelt Christian Jupsin in naam van DG Sport. “Die legendarische Groep 4, Groep B en Groep A-wagens in actie zien, staat altijd synoniem voor spektakel en ook voor heel wat emoties. Het Ardenne Rally Festival zal grotendeels op asfalt worden afgewerkt, op een parcours dat uiteraard rekening houdt met de huidige waarde van de deelnemende wagens. De klassementsritten worden wel degelijk afgesloten, maar er zal uiteraard geen tijdswaarneming gebeuren.”

DG Sport is al organisator van de South Belgian Rally, de manche van het Belgian Rally Championship die in Vresse-sur-Semois wordt gehouden, en hoefde dus niet ver te zoeken om het kader van het Ardenne Rally Festival vast te leggen. “Voor een evenement dat schitterende rallywagens in een gezellige én gepassioneerde sfeer samenbrengt konden we onmogelijk de wegen langs de Semois links laten liggen”, vervolgt Jupsin. “Die proeven, door sommige rijders als de mooiste van het nationale kampioenschap omschreven, zijn uiterst geschikt voor dit type van evenement. We zullen ook niet nalaten om een lus in de Franse Ardennen af te werken, wat de aantrekkingskracht van het gebeuren alleen maar zal vergroten. Na deze zomer hebben we nog heel wat aangename verrassingen aan te kondigen, en binnenkort komt ook de officiële website – www.ardennerallyfestival.be – online.”

Voor dit nieuwe initiatief, dat allicht veel bijval zal kennen, kan DG Sport rekenen op de goede raad van één van ’s lands meest populaire rallyrijders: Bruno Thiry!

“Als ik heel eerlijk mag zijn: tot vorig jaar kende ik weinig van dit soort evenementen”, geeft Bruno toe. “Ooit, toen ik in de buurt op de Nordschleife aan het werken was, trok ik als toeschouwer naar het Eifel Rally Festival. Maar vorig jaar werd me gevraagd om deel te nemen aan het Alsace Rallye Festival aan het stuur van een Alfa Romeo GTV6 Gr.A. Ik was meteen helemaal weg van het concept! Je rijdt wanneer je wil, je keert terug naar service als er zich een probleem voordoet, en nadien kan je gewoon weer aansluiten. Prachtig! En de sfeer doet me helemaal denken aan de rally’s van vroeger. Ik ben niet echt een nostalgisch persoon, maar ik vind toch – en ik ben niet de enige – dat die auto’s gemist worden! Toen DG Sport me aansprak voor het Ardenne Rally Festival, ben ik er vol voor gegaan! En ik vermoed dat het evenement bij heel wat mensen in de smaak zal vallen…”

“Bruno in ons team mogen verwelkomen maakt me heel blij”, voegt Christian Jupsin er aan toe. “Ik was altijd al fan van de rijder Bruno Thiry, maar ook van de mens. Wat een charmante kerel! Bruno wordt dus een eersteklas-ambassadeur. Zijn ervaring zal ons bij het opstellen van het parcours en de sportieve leiding van het Ardenne Rally Festival zeker van pas komen.”

Voilà, de basis is gelegd. Nu is het enkel nog wachten op de stroom van nieuws en info over een evenement dat al bij zijn eerste editie danig in de smaak van de fans zal vallen…

Laatst aangepast op Woensdag, 21 juni 2023 12:56
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws