Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 30 november 2022

logo rally online

Rally Online België

TAC Rally: Laatste info vanuit Tielt...

Geschreven door  Nov 30, 2014

Twee meisjes openen de weg in Tielt, Snijers nog voor de start knock-out
Na een lange winterpauze gaat morgen het Kampioenschap van België 2009 eindelijk van start in de West-Vlaamse provinciestad Tielt. Omdat alle titelkandidaten staan te popelen om er weer in te vliegen, belooft de openingsmanche van het Belgisch kampioenschap een spektakelstuk te worden. Helaas was een van de grote favorieten bij het begin van de verkenningen blijkbaar iets te enthousiast. Patrick Snijers werd vanochtend betrapt op overdreven snelheid op weg naar de proef van Schuiferskapelle. Het rijbewijs werd ingetrokken, waardoor de zevenvoudige Kampioen van België forfait moet geven. De prachtige Subaru Impreza WRC S12 komt wel aan de start, want sponsor Wim Soenens neemt het stuur over van Patrick. Het forfait van Snijers volgt enkele dagen na het afhaken van Hubert Deferm, de regerende kampioen van België, die om professionele redenen verstek moet geven. Verder zullen we ook Stéphane Lhonnay niet in actie zien komen bij gebrek aan budget.
Het afhaken van Deferm, die met het nr. 1 zou starten, legt extra druk op de schouders van Melissa Debackere en vooral haar 19-jarige copilote Lara Vanneste. De twee dames die van de Belgische titel hun hoofddoel hebben gemaakt, zullen als eerste het parcours openen met hun Toyota Corolla WRC. Melissa wordt gevolgd door drie Ford Focus WRC's, aangevoerd door de WRC07 van favoriet en viervoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen. Die moet, zeker bij nat weer, uitkijken voor zijn teamgenoot Timothy Van Parijs, want diens WRC05 is uitgerust met elektronische differentiëlen. Als vierde start de Brit Hendy met een derde Focus WRC, gevolgd door twee Subaru Impreza's WRC van de lokale specialisten Paul Lietaer en Dirk Vermeirsch. Het WRC-geweld zal moeten uitkijken voor de snelle groep A's van Bob Colsoul, Alexandre Romain en Didier Duquesne. Bij de achterwielaandrijvers start Andy Lefevere als favoriet in zijn BMW M3, met de Porsches van Yves Bruneel en Carlo Mylle als outsiders.
De TAC Rally is ook de eerste wedstrijd van het Belgisch kampioenschap Historic, met kleppers als Geert Vandoorne, Mathias Viaene, Vincent Verschuere, Didier Vanwijnsberghe, Stefaan Stouf, Chris Debyser en co-hoofdsponsor Tom Nemegheer aan de start. En het nieuwe Kampioenschap van België voor Teams heeft meteen succes, want in de nationale wedstrijd schreven acht teams zich in (Colsoul Rallysport, BMA, Caen Rallysport, Debackere, RTec, Boon Racing, Floral en Bronkart), terwijl in Historic vijf teams zich hebben aangemeld.
Naast de 66 teams in de nationale wedstrijd, zijn er nog 60 teams ingeschreven voor het RACB Rally Criterium, een wedstrijd verreden over 10 klassementsproeven. Ook hier zal het spannend worden tussen de lokale specialisten en de titelkandidaten in het Criterium. De TAC Rally verwelkomt, net zoals vorig seizoen, een verzameling legendarische Groep B's die gouden bladzijden in de geschiedenis van het Wereldkampioenschap Rally schreven in de jaren '80. De mythische klassiekers demonstreren hun kunnen buiten competitie 20' voor de doortocht van de eerste nationale deelnemer. Bij de klassiekers enkel ronkende namen: Audi Quattro, Peugeot 205 T16 Evo, Metro 6R4, Lancia 037, Ford RS200...
De TAC Rally start morgen, zaterdag 11 april, omstreeks 07h45. Na vier lussen van telkens vier chronoritten (Schuiferskapelle, De Ondank, De Oosthoek en De Poelberg) zal de winnaar om 20h58 over het podium rijden aan de Europahal in Tielt.

Meer info en live uitslagen op: www.tacrally.be

Laatst aangepast op Maandag, 05 oktober 2015 18:09
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws