Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 24 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Pieter Tsjoen wint Rally de Wallonie

Geschreven door  Nov 30, 2014

Zonder echte tegenstand al de achtste zege voor Pieter Tsjoen in Namen

174 teams namen afgelopen weekend de start voor de 29ste editie van de Rally de Wallonie, de derde manche van het BFO-BRC. Het was zeker geen makkelijke editie door de wisselende weersomstandigheden waardoor het juiste schoeisel kiezen heel moeilijk was.

Het was een mooi en kwalitatief deelnemersveld in Namen. Maar de grote vraag was: Wie kan het ritme volgen van Pieter Tsjoen en de Citroën C4 WRC? Een vraag waar al snel een antwoord op kwam... Daarbij komt ook nog eens dat Pieter in topvorm is. Dat bewees hij al eerder in de Rally van Haspengouw en de TAC Rally met klinkende zeges. Sommige piloten waren wel goed gewapend om het Pieter Tsjoen en zijn Citroën C4 WRC héél moeilijk te maken, althans op papier. Na een moeilijke start, de verkeerde banden, tijdens de 2 openingsproeven op de Citadelle van Namen nam Pieter zaterdag meteen het commando over met enkele super chrono's. "Nochtans was ik nog niet echt goed wakker. Doordat alles vertraging opliep op de Citadelle, en het daarna nog eens flink begon te regenen toen ik op slicks stond net voor de start, reden we erg voorzicht. Misschien moet de organisatie toch eens nadenken over het feit dat we pas om 2u in ons bed lagen...," aldus Pieter na 2 proeven op zaterdag. En net zoals in andere wedstrijden sloeg Pieter keihard toe in de eerste proeven om meteen een voorsprong uit te bouwen en daarna te controleren. Buiten een klein probleem met de intercom en een afgeslagen motor na een haarspeld was het een probleemloos weekend voor Tsjoen. "Dit is al mijn achtste zege in Namen en het was wel vrij makkelijk. Maar het was wel moeilijk om de juiste banden te kiezen," aldus Pieter aan het podium. Tweede werd Patrick Snijers met zijn prachtige Mini JCW WRC op 

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws