Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 24 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Autoclub Noordzee levert kampioenen rittensport en rittensport classic

Geschreven door  Nov 30, 2014

West-Vlaamse autosport huldigt laureaten

Zaterdag 11 januari vond in salons Saint Germain in Diksmuide de prijsuitreiking van het West-Vlaams autosportkampioenschap 2013 plaats. De traditionele viering bestond uit een sfeervolle receptie, gevolgd door een diner met aansluitend de prijsuitreiking in de diverse disciplines van de autosport. In totaal werden 118 trofeeën uitgereikt.

Ook Autoclub Noordzee viel in de prijzen

De broers Karel en Korneel Vandoorn hebben een schitterend seizoen achter de rug. In rittensport klasse recreatie waren ze dominant aanwezig, met winst in 3 van de 4 wedstrijden. Terechte kampioenen. Tevens worden zij algemeen kampioen in rittensport classic en klassekampioen in de klasse Youngtimer. “Gelukkig heb ik een ruime auto om al de trofeeën mee naar huis te nemen,” lacht Korneel bij het nemen van de foto. Broer Karel vult aan: “Dit zijn leuke aandenkens, maar wij onthouden vooral de fun en het plezier dat wij dit jaar beleefden aan het stuur of in de passagierszetel van onze Volvo.”

Aan dezelfde tafel ontdekken wij Filip Dewulf, die met co-piloot Eric De Baets 3de wordt in de klasse recreatie rittensport. En dit voor het 2de jaar op rij.

Eveneens fier mag Geert Toortelboom zijn. Hij wordt in rittensport classic Youngtimer 2de na de ongenaakbare “brothers”. Algemeen wordt hij 4de in de eindstand. Geert wisselde in de loop van het jaar van copiloot, wat niet zo makkelijk was en zodoende is dit een knappe prestatie. Copiloot Jurgen Mortelè (onder de vlag van ACP) wordt trouwens 3de in Youngtimer en 5de algemeen rittensport classic.

Ambities

Uiteraard is deze viering ook al een beetje uitkijken naar het komend seizoen 2014. Karel en Korneel gaan in rittensport een stapje hogerop en wagen hun kans in de klasse toerisme. Ook daar zullen ze van zich laten horen, dat is zeker. Verder blijven ze uiteraard ook actief in rittensport classic. Filip Dewulf en Eric De Baets blijven normaal nog een jaartje in recreatie rijden. Filip: “Tweemaal op rij een beker van de 3de plaats, moet beter kunnen, dus weten wij wat ons te doen staat,” gaat hij lachend verder. “Maar ook hier primeert de fun en het plezier. Dit is een prachtige discipline, toegankelijk voor iedereen met eender welke wagen,” vult Eric De Baets nog aan.

Met deze wijze woorden is Autoclub Noordzee en de West-Vlaamse autosport klaar voor 2014. 

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws