Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

ConXioN Omloop van Vlaanderen: De broers Kobus aan de start

Geschreven door  Nov 30, 2014

"We halen het maximum uit de Fiesta S2000"

Na de Geko Ypres Rally was er de traditionele zomerbreak in het Belgian Rally Championship, maar tijdens het eerste weekend van september begint de tweede helft van het seizoen. In de ConXioN Omloop van Vlaanderen staan de broers Hermen en Gert-Jan Kobus voor de eerste keer samen aan de start in het Belgisch kampioenschap, al hebben ze natuurlijk niet dezelfde ambitie. Terwijl Gert-Jan vooral wil leren op de typische West-Vlaamse klassementsproeven, verdedigt Hermen zijn tweede plaats in het Belgian Rally Championship.

"Voor Gert-Jan is het zijn eerste Belgische rally met de Ford Fiesta R2. Ik heb hem tijdens de verkenningen, die we vorig weekend al afwerkten omdat Erik, mijn navigator, zich beroepshalve niet vrij kan maken voor de officiële verkenningen, wat tips gegeven en gewezen op bepaalde valstrikken. Omdat ik zelf enorm veel heb bijgeleerd door in België te komen rijden, is het voor mijn broertje ook belangrijk om hier ervaring op te doen," vertelt Hermen, die klaar is voor het vervolg van de strijd in het BRC.

"We hebben tijdens de zomer de Fiesta S2000 weer op en top geprepareerd en zelf heb ik veel aan sport gedaan om topfit aan de start te komen. Het startveld in de Omloop van Vlaanderen is weer bijzonder sterk en ik moet realistisch zijn. Freddy Loix heeft een nieuwe, lichtere ex-fabriekswagen ter beschikking, Pieter Tsjoen heeft in Ieper bewezen erg snel te zijn met zijn R5 en Cédric Cherain heeft zijn R5 ondertussen heel goed onder de knie. Wij zitten aan het maximum van onze Ford Fiesta S2000, maar ik ga natuurlijk het beste van mezelf geven om zo hoog mogelijk te finishen."

Hermen staat bekend om zijn snelle start. Vrijdagavond staan er drie proeven op het programma en daarin willen Hermen en Erik meteen aanvallen.

 

"Ik voel me altijd goed in het donker. Ik ga vrijdagavond zo hard mogelijk aanvallen om zaterdag een goede startpositie te hebben. De nieuwe proef van Koolskamp vrijdagavond lijkt me een prima opwarming. Zaterdag staat er ook een nieuwe proef op het menu in Houthulst. Eén van de bochten ken ik nog van de Rally van Ieper, want een paar jaar geleden ging ik in die bocht van de baan met de Clio... Daar ga ik me niet laten vangen! Met zoveel snelle piloten en wagens aan de start, ben ik heel benieuwd hoe hoog we kunnen finishen zaterdagavond in Roeselare..."

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws