Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Omloop van Vlaanderen leerrijke wedstijd voor Verschueren

Geschreven door  Nov 30, 2014

"Het niveau lag erg hoog!"

Met een brede smile bereikte Vincent Verschueren zaterdagavond om 21h de finish van de 55ste ConXioN Omloop van Vlaanderen, de zesde manche van het Belgian Rally Championship. De tweede nationale wedstrijd met de nieuwe Citroën DS3 R5 werd afgesloten met een mooie 9de plaats. Het was vooral een leerrijke wedstrijd voor Vincent Verschueren en Véronique Hostens, zijn charmante copilote.

De wedstrijd begon nochtans niet ideaal voor de piloot van GoDrive, het team van Gaby Goudezeune. Na een 9de chrono op de eerste proef, 1"8 van Pieter Tsjoen met een gelijkaardige R5, kende hij problemen met de transmissie in Koolskamp.

"Op de startlijn van de tweede proef wist ik meteen hoe laat het was. We bleven ter plaatse trappelen met spinnende voorwielen. We moesten de proef enkel met voorwielaandrijving afwerken. Niet makkelijk, want natuurlijk is een R5 ontwikkeld voor vierwielaandrijving. Ik kon de schade beperken tot 45", maar op dat moment zakte de moed me even in de schoenen," vertelde Verschueren, die na de eerste dag op de 15de plaats stond.

Gelukkig verliep de tweede etappe van de wedstrijd in Roeselare veel beter voor de Citroën-piloot. Met een reeks sterke tijden, vooral in de slotfase, rukte de DS3 R5 op naar de 9de plaats.

"Na de tweede dag ben ik heel tevreden, want we hebben in de loop van de wedstrijd veel progressie gemaakt. De afstellingen worden steeds beter en ik begin de DS3 R5 te begrijpen. In de slotfase draaiden we een derde tijd algemeen en waren we een paar keer sneller dan Cédric Cherain, die al een volledig seizoen met zijn Fiesta R5 rijdt. Dat geeft vertrouwen voor het vervolg van het seizoen, zeker omdat de Citroën zaterdag betrouwbaar was. Ik moet zeggen dat het niveau hier minstens zo hoog lag als in de Geko Ypres Rally. Naast Loix en Cherain, die er ook bij waren in Ieper, moesten we in Roeselare ook afrekenen met een aantal krachtige WRC's en Porsches, die er in Ieper niet bij waren. Ik ben heel tevreden. Deze Citroën DS3 R5 blijft een droom om te besturen."

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws