Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Matthias Boon bevestigt vorm en pakt titel in Nissan 350Z Rally Challenge

Geschreven door  Nov 30, 2014

Spectaculaire strijd in Omloop van Vlaanderen

De ConXion Omloop van Vlaanderen werd dit weekeinde voor de 55e keer in en rond Roeselare georganiseerd. Op de gladde asfaltproeven in Vlaanderen werd hevige strijd geleverd in diverse klassementen. Hoewel er deze keer slechts 3 equipes waren ingeschreven voor de Nissan 350Z Rally Challenge vermaakte het talrijke publiek zich met het optreden van de spectaculair driftende Nissans. Na 18 klassementsproeven wist Matthias Boon zijn tweede seizoenzege te boeken en daarmee de titel in de Nissan 350Z Rally Challenge veilig te stellen.

Vrijdagavond gingen de drie Nissan equipes alle met een andere navigator dan in de voorbije wedstrijden van start. Matthias Boon had zijn vaste navigator Davy Thierie vrijaf gegeven om met Bernhard ten Brinke in een WRC Ford Fiesta te rijden en daarom reed Boon met Steven Ramboer. Arjan Heijstek had Lieke Bouman aan zijn zijde, terwijl Roel van der Zande voor een Belgische co-piloot koos, Jo van Lee. Alle drie waren ze zeer te spreken over hun nieuwe teamgenoten, waarbij uiteraard vrijdagavond in het teken stond van het wennen aan elkaar en vertrouwen opbouwen. Na de drie klassementsproeven op vrijdagavond werden de titelaspiraties van Matthias Boon al meteen duidelijk en ook dat Arjan Heijstek en Roel van der Zanden een mooie onderlinge strijd zouden gaan uitvechten. In het algemeen klassement speelden de Nissans de eerste dag geen rol van betekenis; Boon 40e, Van der Zanden 64e en Heijstek 66e, dat waren de posities na de eerste dag. Er stonden in Roeselare 108 equipes aan de start. Arjan Heijstek verspeelde op de derde proef in het donker kostbare tijd: “Ik had echt moeite met kijken en ben blij dat we zonder brokken die proef door kwamen,” aldus Heijstek.

Op de tweede dag concentreerde Matthias Boon zich op een aantal GT’s en R2’s, waarmee hij een aardige strijd had. Heijstek en Van der Zanden wisselden stuivertje op de proeven en maakten zich op voor een mooi duel op de vaak gladde proeven. Helaas duurde dat duel niet lang, want op KP11 raakte Van der Zanden van de weg en in een greppel. Na ruim 3 minuten en met hulp van het toegesnelde publiek kon Van der Zanden zijn weg vervolgen, maar op de daaropvolgende proef kende hij minder geluk: “We gingen iets te hard de bocht in en met onderstuur dreigden we bij het uitkomen op een paal te botsen; die wist ik nog te ontwijken, maar gevolg was dat we wederom een greppel tegen kwamen. Deze keer kwamen we daar niet meer weg en was de rally helaas over.”

Matthias Boon raakte steeds beter in zijn ritme en sloot de rally af met een prachtige 16e plaats op de laatste proef. “Natuurlijk zijn we heel blij met de titel. Die had nog iets meer glans gehad als er wat meer deelnemers waren geweest. Maar tegelijkertijd moet ik het Deltion Rallyteam complimenteren: wij hebben als enige equipe dit jaar zonder technische problemen de 5 rally’s tot nu toe kunnen doen. In Nederland had ik vooral moeite om het tempo van Antoine Biesheuvel en Dirk Garvelink bij te houden, maar dank zij onze regelmaat en betrouwbaarheid zijn wij nu kampioen,” aldus Matthias Boon, voordat hij met zijn teamgenoten de titel ging vieren in Roeselare.“We gingen eigenlijk iets te voorzichtig van start en kwamen niet goed in ons ritme. Daarom hebben we halverwege de zaterdag het tempo wat opgeschroefd en dat was goed. We willen ook in de aanloop naar Hellendoorn nog de limiet van de auto beter leren kennen, want daar willen we ook voor het Deltion College (het is hun thuiswedstrijd) nog een keer alles geven.”

Arjan Heijstek wist de rally zonder druk uit te rijden en was uiteraard tevreden met zijn tweede plaats, die hem ook de tweede plaats lijkt op te leveren in Nissan 350Z Rally Challenge: “Daar hadden we voor aanvang van het seizoen niet op durven hopen.”

De volgende rally voor de Nissan 350Z Rally Challenge vindt op 19/20 september plaats, de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws