Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Tuur Vanden Abeele slaakt zucht van opluchting en start in East Belgian Rally

Geschreven door  Nov 30, 2014

Eindelijk goed nieuws, want Tuur Vanden Abeele zal komend weekend de East Belgian Rally beslechten. “Na vele maanden met administratieve beslommeringen, bezitten we eindelijk de goede papieren om onze Mitsubishi Lancer Evo VII Groep A terug op de baan te brengen”, slaakt Vanden Abeele een zucht van opluchting.

Vanden Abeele had in het begin van het jaar de ambitie om zoveel mogelijke wedstrijden af te werken van het Belgische Rallykampioenschap, maar een mallemolen van papierwerk om de wagen gekeurd te krijgen, verhinderde dat. “Maar nu is het eindelijk gelukt. We zijn de wagen maandagochtend gaan keuren, en hij is erdoor. We stomen de wagen nu klaar om deel te nemen in Sankt-Vith”, aldus de Kortrijkzaan. Onder meer de livery krijgt nog een kleine upgrade.

Daar in de Oostkantons staat de East Belgian Rally op het programma, de voorlaatste manche van Belgische kampioenschap. Een fantastische wedstrijd met een schitterend parcours waar Vanden Abeele van houdt. “Maar we zijn hier in de eerste plaats om kilometers af te werken. Vorig jaar hadden we wat problemen met de wagen, dus we willen absoluut eerst in het ritme raken, ervaring opdoen en uiteraard finishen”, blikt Vanden Abeele voorruit. De wagen kreeg een nieuwe motor, is volledig gereviseerd en is dus klaar voor de strijd.

Nog een opmerkelijk nieuwsje is dat Eddy Snaet zal plaats nemen in de co-rijderskuip. We krijgen dus een West-Vlaams duo in de Mitsubishi.

De organisatie krijgt er dus in extremis nog een verrassing bij nadat ze onder meer WRC-vedettes Sander Pärn en uiteraard Thierry Neuville wisten te strikken. Bovendien krijgen ze met de nieuwe Renault Clio R3T een Belgische première op het podium, bestuurd door het Franse rastalent Axel Garcia.

Zaterdagochtend, bij het krieken van de dag, starten de teams hun onderneming die hen zal leiden over 13 proeven, goed voor 150 wedstrijdkilometers.

Tuur Vanden Abeele wenst opnieuw zijn trouwe sponsors te bedanken voor de steun!

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws