Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

De juniors strijden verder in Sankt-Vith

Geschreven door  Nov 30, 2014

Referentie van wereldklasse

Vanaf de East Belgian Rally, zaterdag in Sankt-Vith, kan er gerekend worden in het Junior BRC. Van de acht wedstrijden op de kalender, worden slechts de zes beste resultaten meegerekend voor de jongeren die strijden voor de opvolging van Matthias Boon, de Junior-kampioen van 2013.

De leider in de tussenstand, Guillaume Dilley, start met zijn Peugeot 208 R2 natuurlijk als favoriet, zeker omdat Guillaume de Mevius niet van de partij is. Maar, in R2 staat een referentie van wereldklasse aan de start: de jonge Est Sander Pärn, dit seizoen oppermachtig in de Drive DMack Fiesta Trophy in het Wereldkampioenschap. Pärn komt met zijn Fiesta R2B de WRC-manche in de Elzas voorbereiden.Verder wordt het een prestigeduel tussen Guillaume Dilley en de piloot van het RACB National Team, Gino Büx, die dit seizoen ervaring kon opdoen in het Europees kampioenschap. Voor de piloot uit Malmedy is de East Belgian een thuiswedstrijd

Nog kleppers in R2 zijn Joachim Wagemans, die al WK-ervaring op kon doen, Jamie Brown, genavigeerd door Rebecca Smart, en Thibault Radoux, die nog aanspraak maakt op de eindzege in de Ford Fiesta SportTrophy.

Maar, laten we de piloten in R1 niet uit het oog verliezen. Stijn Pacolet staat op amper 5 punten van Guillaume Dilley in de tussenstand van het Junior BRC en zonder pech had Amaury Molle in de Omloop van Vlaanderen zelfs de leidersplaats overgenomen van Dilley. Guillaume Dilley kan een goede zaak doen in het Junior BRC, maar een foutmarge heeft hij niet na twee blanco scores in de Sezoensrally en Ieper...

Tussenstand Junior BRC: 1. Dilley 101 ptn; 2. Pacolet 96; 3. Molle 76; 4. Wright 61; 5. de Mevius 57...

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws