Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Bernhard ten Brinke tweede in Twentse rallyklassieker

Geschreven door  Nov 30, 2014

Hij trotseerde mist, modder en een wolkbreuk. In een bewogen 33e editie van de Hellendoorn Rally moest Bernhard ten Brinke al zijn ervaring en stuurmanskunst aanspreken om aan de finish te komen van deze Twentse rallyklassieker. De beloning volgde voor de Achterhoekse coureur en zijn Belgische navigator Davy Thierie met een prachtige tweede plaats.

De weergoden hielden afgelopen vrijdagavond huis rondom Hellendoorn. Voor Bernhard ten Brinke opende zijn thuiswedstrijd gehuld in nevelen. Dichte mistbanken maakten de eerste twee proeven tot een hachelijke onderneming. “Op sommige stukken reed je met 150 km/u zo een muur van mist in. Opeens zag je helemaal niets. Echt heel link.” 

Prima beslissing

De coureur uit Zeddam was het eens met de beslissing van de wedstrijdleiding om vrijdagavond de resterende 4 proeven te cancellen. “Wij als rijders kunnen weliswaar ons tempo aanpassen aan de omstandigheden, want dat is de essentie rallyrijden”, aldus de rijder die rijdt met steun van Eurol, Multicycle, Bribus Keukens, Bribus Extra, Etna, Autototaal en Logisz. “Maar stel een equipe spint in zo’n mistbank, dan zijn de gevolgen niet te overzien als de volgende deelnemer die auto niet ziet staan.”

Op zaterdag, met 9 proeven op het programma, hielden de weergoden zich lange tijd koest. Bernhard ten Brinke en Davy Thierie genoten van de vernieuwde klassementsproeven en merkten bij elke volgende etappe dat het harder én beter ging in hun Ford Fiesta RS WRC. “Dennis Kuipers was dit keer te snel, maar gaandeweg de dag werden de verschillen kleiner. Ik heb geleerd dat ik de Fiesta nog meer moet laten rollen.”

Aan het eind van de Hellendoorn Rally zorgde een hoosbui boven Rijssen dat nog één klassementsproef werd geschrapt. Het maakte voor het eindresultaat niet uit: de tweede plaats was al sinds de openingsproef stevig in handen. “Ik had natuurlijk liever gewonnen, maar Dennis heeft fantastisch gereden. Ik wilde kilometers maken ter voorbereiding op de Dakar Rally. Als je dan ook nog tweede wordt, dan kun je niet anders dan tevreden zijn.” 

Eigen kledinglijn

De Hellendoorn Rally 2014 markeerde ook de lancering van de eigen Bernhard ten Brinke Racing kledinglijn, waarbij de caps, polo shirts, jassen enz. gretig aftrek vonden. Ook de Toyota Hilux, het Dakar-wapen voor 2015, bleek een ware mensenmagneet op het serviceterrein. “In alle opzichten een geslaagde wedstrijd, waarbij de samenwerking met Wevers Sport als vanouds verliep.”

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws