Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Hellendoorn Short Rally: Ruurd Ochse verzilverd zijn titel nog niet

Geschreven door  Nov 30, 2014

Kampioenstitel laat op zich wachten

Eindelijk was het zo ver, na een lange zomerstop stond eindelijk de Hellendoorn short rally op de kalender. Voor het Toolspecial Rallyteam was dit een wedstrijd waar lang naar uitgekeken werd. Naast dat het één van de mooiste rallysportevenementen van Nederland is, kon ook tijdens dit evenement voor de tweede keer het Nederlands kampioenschap shortrally binnengehaald worden. Genoeg reden dus om goed voorbereid aan de start te verschijnen van dit evenement. Met in totaal 78 wedstrijdkilometers waarvan 15% uit onverharde wegen zou bestaan, was er garantie voor spektakel, mede door de voorspelde weersomstandigheden met regen en onweer.

Om 14 uur ging de shortrally van start op het industrieterrein in Nijverdal. Inmiddels waren er donkere wolken ontstaan boven de klassementsproeven, maar gelukkig werden de eerste proeven tijdens droge omstandigheden verreden. De onverharde wegen werden als zeer lastig beschouwd, aangezien de rijders van de eerder gestarte Hellendoorn Rally al 2 keer de klassementsproeven verreden hadden in de ochtend. Hierdoor waren er kuilen en diepe sporen ontstaan in de zandpaden, wat vooral het rijden met een tweewielaangedreven auto lastig maakt. Hierdoor kon het Toolspecial Rallyteam sterke concurrentie verwachten van de vierwielaangedreven auto’s.

Ruurd Ochse en Jan Albert Bosscha gingen goed van start, maar het werd al snel duidelijk dat ze op de onverharde wegen wat tijd verloren met de tweewielaangedreven Honda Civic R3. Na 3 klassementsproeven lagen ze stevige derde plek in het algemeen klassement en eerste in het shortrally klassement. Helaas sloeg aan de finish van de 3e klassementsproef het noodlot toe. Door een klein technisch defect viel de rallyauto stil en kon er niet verder gereden worden en kwam de race om het kampioenschap binnen te halen vroeg teneinde. Gelukkig veroorzaakte het uitvallen geen grote schade aan het kampioenschap, aangezien de concurrentie ook met technische problemen de auto’s aan de kant moesten zetten.

Komende weken staan in het teken van de voorbereidingen voor de Conrad Twente shortrally rondom Hengelo die op 2 november verreden wordt. Hier hoopt het Toolspecial Rallyteam alsnog de titel in het kampioenschap binnen te kunnen halen.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws