Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

EBR: Hermen Kobus op het podium naast Thierry Neuville

Geschreven door  Nov 30, 2014

"Op de limiet in het donker!"

Hermen Kobus en Erik de Wild hadden voorspeld dat ze voor een verrassing zouden zorgen in de East Belgian Rally, de voorlaatste wedstrijd van het Belgian Rally Championship. Ze hebben hun woord gehouden, want met een geweldige eindsprint in het donker behaalden ze een prachtige derde plaats algemeen. Hermen en Erik mochten mee op het podium naast winnaar Thierry Neuville, de fabriekspiloot van Hyundai Motorsport die de volgende manche van het Wereldkampioenschap kwam voorbereiden in eigen streek.

Met vijf WRC's en vijf R5's aan de start, leek het een zware klus te worden voor Hermen Kobus met zijn Ford Fiesta Super 2000. Na de eerste vijf proeven in Sankt-Vith stond de jonge Nederlander op de vijfde plaats, amper 6"8 achter Kris Princen, dit jaar winnaar van vier manches van het BRC met zijn Subaru Impreza WRC S12B.

"We zijn iets voorzichtiger gestart dan vorig jaar, toen ik op de eerste proef meteen een halve minuut verloor door een foutje. Ik was blijkbaar niet helemaal scherp. Maar, we blijven voluit aanvallen..."

Vorig jaar realiseerde Hermen op de laatste proeven in het donker een fenomenale eindsprint, waarbij hij Van Woensel naar de derde plaats verdrong. Ook dit jaar ging Hermen er eens goed voor zitten op de drie laatste proeven in het donker. Op de allerlaatste proef ging Hermen helemaal voluit om uiteindelijk met 4" voorsprong de derde podiumplaats te veroveren ten koste van Chris Van Woensel.

"Die laatste proef was ongelofelijk. Ik had 11"7 achterstand op Van Woensel. We namen alle risico's en op het onverhard ging ik even van de baan. De verstralers waren stuk en er lag een groot stuk van de struik op ons dak, maar ik bleef pushen. Ik dacht dat de derde plaats verkeken was, maar Chris Van Woensel maakte op die slotproef in Amel ook een foutje. Ongelofelijk dat we weer op het podium staan, deze keer naast Thierry Neuville! We klopten een aantal snelle WRC-piloten, zoals Van Woensel en Bob De Jong, maar we waren ook ruim sneller dan de R5's van Verschueren en Swaanen. Ik ben heel tevreden. In het kampioenschap loopt Cédric Cherain, die tweede werd met zijn Fiesta R5, een beetje uit, maar de zes punten die ons scheiden van de tweede plaats zijn zeker nog te overbruggen in de Condroz Rally."

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws