Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 24 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Winst in twee kampioenschappen voor het Paradigit Rallyteam

Geschreven door  Nov 30, 2014

Het Paradigit Rallyteam had maar één doel, het binnenhalen van de twee kampioenschappen tijdens de 33e Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally. Arjen en Sander wilden hun eerste plaats in het Nationaal Nederlands Rally Kampioenschap veilig stellen terwijl Piet en Max het Open Nederlands Kampioenschap wilden binnen halen.

De rally had een ware metamorfose ondergaan, klassementsproeven waren hertekend of kregen een andere plaats in het tijdschema. De organisatie was er zelfs in geslaagd om een proef van maar liefst 23km voor de deelnemers weg te leggen. De weg naar de kampioenschappen werd de heren niet makkelijk gemaakt, moeder natuur gaf ze als extra moeilijkheid mist, stof en regen.

Arjen de Koning / Sander van Barschot

Omdat het voor Arjen al weer even geleden was dat hij achter het stuur van de Mitsubishi Lancer Evo X zat, werd er vrijdagavond behouden gestart. Op de tweede klassementsproef hadden ze net als hun collega’s veel last van de opgekomen dichte mist waardoor ze enkele seconden verloren. De organisatie kon de veiligheid van officials, publiek en deelnemers niet meer garanderen en besloot de volgende vier klassementsproeven te annuleren.

Arjen en Sander konden de zaterdag aanvangen op een zesde plaats algemeen, een positie die genoeg zou zijn voor het binnenhalen van het kampioenschap. De keuze werd gemaakt om geen riscio te nemen en zichzelf en het publiek te vermaken met een spectaculaire rijstijl.

Met nog twee klassementsproeven te gaan lagen ze nog steeds op koers, de zesde plaats was nog in hun handen. Door overvloedige regenval veranderde de voorlaatste klassementsproef in een modderpoel en werd ook deze geneutraliseerd. Doordat dit nogal wat tijdsoponthoud had gegeven was het inmiddels donker geworden en moesten ze de laatste proef zonder extra verlichting afwerken. Ondanks de minieme verlichting stonden ze acht kilometer verder toch aan de finish en werd hun doel, onder het toezicht van de vele meegereisde supporters,bereikt: Kampioen van Nederland!

“Ook deze wedstrijd was wederom niet mogelijk geweest zonder onze supporters, officials en een 100% geprepareerde Lancer Evo X van van Hoof sport. Wij bedanken daarnaast het Paradigit Rallyteam voor hun inzet,” aldus kersverskampioenen Arjen en Sander.

Piet van Hoof / Max Jacobs

Piet en Max stonden sinds lange tijd in Nederland weer aan de start met de, geheel opnieuw opgebouwde, Mitsubishi Evo 4. Ondanks dat er met deze auto wel een kleine testwedstrijd was gereden, bleef het onzeker of hij na zo’n uitvoerige rebuild betrouwbaar genoeg zou zijn. Het plan was om hun eigen ritme te rijden, de finish te halen en zo ook meteen het kampioenschap winnen.

 

Helaas kwam op de eerste klassementsproef meteen de pechduivel om de hoek kijken, al na 5km op de 13km lange Luttenbergring ging de aandrijfas kapot. Door rustig en behouden verder te rijden konden ze nog wel aan de finish geraken waar ze tot hun eigen verbazing nog een 11e tijd algemeen hadden gereden. Voor de start van de volgende klassementsproef werden er een aantal provisorische reparaties uitgevoerd om meer schade te voorkomen. Hierdoor konden ze wel hun weg vervolgen maar ze wisten dat ze tijd zouden gaan verliezen. Doordat de organisatie de resterende vier klassementsproeven door mist annuleerde,kregen ze niet de kans om hun achterstand goed te maken en sloten ze de eerste dag af op een 25ste plaats algemeen.

Vol strijdlust werd er zaterdagmorgen geprobeerd om op de klassementsproef rondom Den Ham en de 23km lange koninginnerit Hellendoorn tijd terug te pakken. Met nog wat aanpassingen van de schokdempers voor de lange klassementsproef wisten ze een hele goed tijd neer te zetten. Ze zaten maar 4 seconden achter een aantal WRC’s maar nog belangrijker, ze pakten ruim 30 seconden terug op hun naaste concurrenten. Dit tempo konden ze de rest van de dag handhaven waardoor er proef na proef seconden werden terug gepakt. Aan het einde van de middag waren ze alweer opgeklommen naar een 5e plaats algemeen met zelfs uitzicht op de 4e plaats.

Het duo schroefde het tempo iets terug omdat ze inmiddels op koers waren gekomen voor het kampioenschap. De tijden bleven echter constant in de top 3 waardoor ze ook de 4e plaats algemeen nog wisten te pakken. Maar nog veel belangrijker, de 100 punten die ze hierdoor scoren werden ze kampioen in het Open Nederlands Kampioenschap.

De Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally bracht een historische dubbel, beide teams Nederlands Kampioen. Een groot feest voor het Paradigit Rallyteam en preperateur van Hoof Sport.

Voor de volgende wedstrijd reist het Paradigit Rallyteam af naar San Marino (I) waar ze gaan deelnemen aan de fameuze rally Legend. Een wedstrijd waar elk jaar vele (ex) WK rijders aan deelnemen met hun oude en minder oude fabrieksauto’s. De Mitsubitshi Evo 4 was tijdens de Hellendoorn Rally daarvoor al in een nieuw jasje gestoken zoals hij vroeger bestuurd werd door Tommi Makinen in het WRC. Arjen zal aan deze wedstrijd deelnemen met zijn Ex-Makinnen Mitsubishi Evo 6,5 gr. A.

page2image19600
Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws