Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Tuur Vanden Abeele pompt moed in East Belgian Rally

Geschreven door  Nov 30, 2014

Tuur Vanden Abeele heeft afgelopen weekend in de East Belgian Rally, de voorlaatste manche van het Belgische Rallykampioenschap, moed gepompt. Een klein probleempje met de benzinepomp zorgde er in de eindfase voor dat hij toch de Mitsubishi Evo VII op kant moest zetten, maar de balans is positief.

Vanden Abeele keek enorm uit naar de East Belgian Rally. “Het doel was om ritme en ervaring op te doen. Het was namelijk al even geleden dat ik nog gereden had. Bovendien hebben we vorig jaar enkele keren moeten opgeven met remproblemen. Dat weegt toch, want op de snelle proeven rond Sankt-Vith wil je niet zonder remmen vallen”, aldus Vanden Abeele.

De Kortrijkzaan begon dan ook, zoals vooraf aangekondigd, rustig aan de wedstrijd. “Het is en blijft een moeilijk parcours, zeker om ritme op te doen. Bovendien had mijn co-rijder Eddy Snaet hier nog nooit gereden, wat het natuurlijk niet gemakkelijker maakte. Je hebt enorm veel vertrouwen nodig om hier snel te gaan.” Doorheen de wedstrijd begon Tuur betere tijden te draaien. Waar hij ’s morgens rond de 30ste plaats bengelde in een kwalitatief sterk deelnemersveld, begon Tuur zich in de eindfase rond 15de plaats te murwen. Hij klom ook nog een flink pak op in het klassement met een top 20-plaats in het vizier.

Maar door een klein probleempje met de benzinepomp moest Vanden Abeele, met het einde in zicht, alsnog de handdoek gooien. “Aan de finish staan ging het moraal wel opgekrikt hebben na een reeks opgaves. Toch is de balans positief”, klinkt het.

De overwinning in Sankt-Vith was voor de Belgische WRC-vedette Thierry Neuville die echt van een andere planeet kwam en de tegenstand overklaste.

Straks trekt Vanden Abeele nog naar de Hemicuda, een wedstrijd op West-Vlaamse bodem. Die rally vindt plaats in Koekelare, op 12 oktober. En uiteraard is het team al bezig met plannen te smeden voor 2015, maar daarover later meer!

(Foto: Sandro Delaere)

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws