Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Mats van den Brand gaat voor mooie seizoensafsluiter in Hengelo

Geschreven door  Nov 30, 2014

Nog enkele dagen resten ons voordat de laatste rally van het Nederlands seizoen weer van start gaat: de Conrad Euregio Rally in Hengelo, waarbij nog een paar kampioenschappen worden beslist. Dat betreft ook de strijd om de overwinning bij de Ford Fiesta Sport Trophy waarvoor nog twee kandidaten om de titel zullen strijden.

Favoriet in de eindstrijd is KNAF Talent First Mats van den Brand met de Fiesta R2 van Verkooijen Rally Sport. Mats behaalde dit seizoen de meeste overwinningen bij de Fiesta Trophy: één in België en vervolgens drie in de meest aansprekende Nederlandse rally’s: de ELE Rally, de GTC Rally (Achtmaal) en de Hellendoorn Rally.

Om de titel bij de Fiesta Trophy te behalen, dienen KNAF Talent First Mats van den Brand en zijn navigator Eddy Smeets de Conrad Euregio Rally te winnen én daarbij ook nog op alle proeven de snelste tijd laten afdrukken. Het duo zal alles moeten geven en mag daarbij zeker geen fouten maken of mechanische pech krijgen.

De andere Brabantse titelkandidaat voor de Trophy is Kevin van Deijne, die een voorsprong van 8 punten heeft op Mats. Van Deijne moet minstens als tweede finishen in de Trophy en minimaal een snelste tijd op de klokken laten afdrukken om kampioen te worden. Het belooft dan ook bijzonder spannend te worden met mooie gevechten tussen de twee snelste kemphanen!!

KNAF Talent First Mats van den Brand: “Ik heb erg veel zin in de Euregio Rally. Vorig jaar vond ik het een topwedstrijd mede door het slechte weer en de klassementsproeven in het donker. Ik ben erg benieuwd wat de wedstrijd dit jaar gaat brengen. Ik kom in elk geval vol vertrouwen aan de start. Het team van Verkooijen Rally Sport heeft de auto afgelopen tijd weer grondig nagelopen dus mijn navigator Eddy Smeets en ik komen aan de start met een top geprepareerde Ford Fiesta R2. Tijdens de Hellendoorn Rally hebben we onze beste wedstrijd tot nu toe gereden en ik hoop in Hengelo hetzelfde tempo te kunnen handhaven. Verwachtingen van de wedstrijd heb ik niet, doelen wel: ik wil ook in Hengelo de winst pakken in onze klasse en een top 10 finish behalen. Dan ben ik tevreden!”

Navigator Eddy Smeets: “De Euregio Rally 2013 was ons debuut op Nederlandse bodem met de Ford Fiesta R2. Dat debuut verliep geweldig tot na de finish van de laatste klassementsproef van de eerste dag. Je sluit dan een wedstrijd en een seizoen met een rotgevoel af. Je hebt goed gereden maar bent niet aan de finish gekomen. Dit jaar laten we dat gevoel volledig achter ons en gaan we, ook in Hengelo, voor een topresultaat. Want het zou natuurlijk prachtig zijn om zo’n geweldig jaar met een topresultaat af te sluiten”

De Conrad Euregio Rally wordt dit jaar verreden op zondag 2 november. De wedstrijd bestaat uit vier klassementsproeven die elk tweemaal worden verreden. De totale lengte van de wedstrijd bedraagt bijna 230 kilometer waarbij er 118 kilometer op snelheid moet worden afgelegd. De eerste deelnemers start zondagochtend 2 november iets voor de klok van 10 uur vanaf het serviceterrein en de winnaar van de wedstrijd wordt omstreeks half vier op het finish podium bij het Wapen van Beckum verwacht.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws