Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Achtste Garnalenrit is finale voor kampioenschap rittensport

Geschreven door  Nov 30, 2014

Autoclub Noordzee (ACN) organiseert vanuit Lichtervelde

Op zaterdag 8 november start vanuit zaal Turfhauwe de Garnalenrit. Dit is de vierde en laatste manche in het regionaal (VAS) en provinciaal kampioenschap (PAK) rittensport.

Rittensport is de meest toegankelijke categorie binnen de autosport. Je hoeft helemaal geen geoefend piloot of copiloot te zijn en je hebt geen opgepepte of tot rallywagen omgedoopte auto nodig. Iedereen kan deelnemen met zijn eigen wagen. Een team bestaat uit 2 personen, piloot en copiloot. Een specifieke vergunning kan, maar is niet verplicht. Ter plaatse een zogenaamde dagvergunning nemen, kan perfect. Enkel de vaste deelnemers nemen via hun club een jaarvergunning en komen dan ook in aanmerking voor het kampioenschap.

Het traject bestaat uit 2 delen, het totaal aantal kilometer bedraagt om en bij de 100 kilometer. Over het ganse traject dient een gemiddelde snelheid van 25 km/u aangehouden te worden. Bij de start van ieder deel krijg je het roadbook. Navigeren via bol-pijl situaties en kaartleesopdrachten is de opdracht. Onderweg dienen controleletters genoteerd te worden en tussenin kunnen geheime tijdscontroles opduiken. Hier dien je het gemiddelde uit te rekenen op basis van je gereden kilometers tot dan. Wie juist gereden heeft, benadert het gemiddelde en pakt geen strafpunten. Ook de controleletters zijn belangrijk, want per gemiste letter, krijg je ook strafpunten. Er zijn drie klassen voorzien. Recreatie voor beginners, Toerisme voor de meer gevorderden en Sport voor specialisten.

In de diverse kampioenschappen zijn de titels nog te verdelen, vooral ook de podiumplaatsen zijn duur. Voor de actuele tussenstand, verwijzen wij graag naar www.verenigderittensporters.net en www.vas.be

ACN-voorzitter Filip Dewulf: “Wij zijn maar wat blij de finale van de kampioenschappen bij ons te hebben. Veel deelnemers zeggen niet bezig te zien met het kampioenschap, maar iedereen wint toch wel eens graag of neemt op het einde van het seizoen een prijs mee. Dit bewijst ons mooi deelnemersveld, met minstens 60 deelnemende teams. Een verdiende pluim op de hoed van onze parcoursbouwers, die er telkens voor zorgen een mooie en boeiende rit aan te bieden.”

En ook voor de prijs hoeft niemand te vrezen. Het inschrijvingsgeld per team bedraagt 30 euro, voor wie vooraf via de website inschrijft.
De dag zelf kan ook ingeschreven worden, mits opleg van 5 euro bovenop het inschrijvingsgeld. De eerste wagen start om 19u vanaf zaal Turfhauwe. Aankomst is voorzien vanaf 23u30. Deelnemers kunnen tevens inschrijven om na de rit een maaltijd te nuttigen, er is keuze tussen tomaat-garnaal en vol-au vent met frietjes en een drankje.

Inschrijven kan nog via de website van de club, waar je steeds ook een update van de voorlopige deelnemers vindt.

Info: www.autoclubnoordzee.be of www.facebook.com/autoclubnoordzee.be 

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws