Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Toolspecial Honda Rallyteam haalt wederom de kampioenstitel binnen

Geschreven door  Nov 30, 2014

Afgelopen weekend stond de laatste ronde van het short rally kampioenschap op de kalender. Deze wedstrijd werd verreden in het Overijsselse Hengelo en staat bekend om zijn wisselende klassementsproeven, de verraderlijke weersomstandigheden en het feit dat hier vaak kampioenschappen beslist worden. Ook in de editie van 2014 hadden weer genoeg teams zich ingeschreven in zowel de rally, short rally en legend rally om de strijd aan te gaan op de klassementsproeven in Twente. De winnaar van het Nederlands kampioenschap rally werd al vroegtijdig bekend in september rondom Hellendoorn, maar naar wie de titel in het short rally kampioenschap ging nog niet.

Op zondag klokslag 13 uur ging de wedstrijd van start op het industrieterrein Twentekanaal in Hengelo. Er stonden 6 prachtige klassementsproeven op het programma die de uitslag van zowel de wedstrijd als het kampioenschap zouden bepalen. Naast de deelnemers voor het kampioenschap stonden ook nog een aantal zeer snelle auto’s aan de start die voor de dag overwinning ging strijden. De kans was dus groot dat de wedstrijd werd gedomineerd door deze deelnemers, maar daar zou het Toolspecial Honda Rallyteam zich in eerste instantie niet druk om maken, omdat de strijd om de kampioenschapstitel de prioriteit had. Het team ging goed van start met de Honda Civic R3 en nam meteen de leiding in het klassement voor het kampioenschap. Ruurd Ochse, genavigeerd door Jan Albert Bosscha, reed zeer strakke tijden en bouwde een behoorlijke voorsprong op de concurrentie op. Na de laatste service stonden nog 2 klassementsproeven op het programma. Een defect aan het stuur en een kapotte remleiding maakten het nog erg spannend. Gelukkig was de voorsprong voldoende om het kampioenschap binnen te halen. Met champagne werd het team opgewacht bij de finish, waar het exact een jaar geleden voor het eerst het kampioenschap won. ‘Een beter resultaat kon ik niet wensen na zo’n prachtig seizoen’, aldus de kersverse kampioen Ruurd Ochse. Ook zijn navigator Jan Albert Bosscha kreeg zijn brede lach niet meer van zijn gezicht af. ‘Het beloofde geen makkelijke wedstrijd te worden door de diversiteit van de klassementsproeven, maar om dan wederom de titel hier te winnen is voor mij onbeschrijfelijk’, aldus Jan Albert.

 

Hiermee komt weer een mooi rallysportseizoen in Nederland ten einde en zullen de komende maanden weer in het teken staan van de voorbereidingen voor 2015!  

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws