Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Ruurd Ochse ook algemeen Nederlands rallykampioen

Geschreven door  Nov 30, 2014

Toolspecial Honda Rallyteam haalt twee titels binnen!

Op zondag 2 november was het groot feest voor het Toolspecial Honda Rallyteam bij de Twente Short Rally rondom Hengelo. Tijdens deze wedstrijd haalde het team voor de tweede maal oprij het Nederlands kampioenschap short rally binnen. Het hele seizoen heeft de equipe Ruurd Ochse en Jan Albert Bosscha gedomineerd op de rallypaden met de Honda Civic R3. Zelfs met een technisch probleem tijdens de Hellendoorn Short Rally afgelopen september kwam het kampioenschap niet in gevaar. Uiteindelijk werd met een totaal van 490 punten over het hele seizoen het short rally kampioenschap in zowel het algemeen klassement als de divisie 3 klasse binnengehaald. Het aantal punten is een zeer mooie prestatie, want met het wegvallen van twee wedstrijden op de kalender, bleven er maar 6 wedstrijden over waar in totaal 500 punten verdiend konden worden.

Naast het short rally kampioenschap worden in Nederland ook nog in het rallykampioenschap om de nationale en de internationale titel gestreden. Deze kampioenschappen werden al tijdens de één-na-laatste wedstrijd in Hellendoorn beslist, waardoor een aantal rijders er voor kozen om de laatste wedstrijd in Hengelo niet te starten. Uiteindelijk doet iedere deelnemer van één van deze kampioenschappen automatisch mee voor algemeen Nederlands rallykampioenschap. Kort gezegd, het team dat in een willekeurig kampioenschap de meeste punten behaald, wordt de winnaar van het algemeen Nederlands kampioenschap. Het Toolspecial Honda Rallyteam wist dat ze tot één van de kanshebbers behoorde, maar het was door de afwijkende puntentelling (omdat er in de andere kampioenschappen meer wedstrijden verreden werden) nog niet duidelijk wie er met deze prijs vandoor zou gaan.

Na een kleine twee weken kwam de Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie (KNAF) met een verrassende uitslag. Het Toolspecial Honda Rallyteam is ook algemeen Nederlands rallykampioen geworden. Een resultaat waar het team van droomde! “Tuurlijk hadden we er al stiekem een beetje rekening mee gehouden, maar om dit later alsnog bevestigd te krijgen is enorm gaaf. Het harde werken is beloond”, aldus Jan Albert Bosscha, de navigator van het team. Ook bij Ruurd Ochse, de rijder van het team, wordt deze titel afgevinkt op zijn verlanglijstje.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws