Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 04 augustus 2021

logo rally online

Rally Online België

Freddy Loix en Skoda willen een nieuwe titel én winst in Ieper

Geschreven door  Nov 30, 2014

Skoda heeft duidelijke doelstellingen!

Met de Rally van Haspengouw begint aanstaande zaterdag het BK Rally 2015! Een nieuw seizoen met nieuwe uitdagingen maar de doelstellingen blijven dezelfde als vorig jaar. Het kampioenschap en de rally van Ieper!

“We hebben dit jaar twee doelen vooropgesteld. Het eerste doel is een 10e zege van Loix in de rally van Ieper, zijn 5de met een Skoda Fabia. Mocht hij daar in slagen dan zou dat de 6e opeenvolgende zege van Skoda in Ieper betekenen want in 2012 won Hanninen met een Skoda Fabia Super 2000” zegt Vincent Struye, marketing manager Skoda België.

“Het tweede doel is om net als vorig jaar het kampioenschap te winnen” gaat Vincent Struye zelfverzekerd verder. “Ik besef dat dit eenvoudiger gezegd dan gedaan is maar er zijn toch enkele dingen die in ons voordeel spelen. Met Freddy Loix hebben we één van de meest ervaren rijders die deelneemt aan het BK rally. Zijn co-rijder Johan Gitsels toonde vorig jaar vanaf de eerste meters dat hij een complementair duo vormde met Freddy en de samenwerking werd alsmaar beter. BMA-Autosport was de juiste keuze om de wagen voor elke wedstrijd rijklaar te maken en de Skoda Fabia Super 2000 was een voorbeeld van betrouwbaarheid. Met die wagen zullen Freddy en Johan het kampioenschap aanvatten en ik hoop dat we vanaf de rally van Ieper over de nieuwe Skoda Fabia R5 kunnen beschikken.”

Freddy Loix en Johan Gitsels beginnen het kampioenschap dus met een Super 2000 en moeten het dus de helft van het kampioenschap opnemen tegen de sterkere R5 wagens. “Dat hoeft niet meteen een nadeel te zijn” aldus Vincent Struye. “De andere rijders moeten hun wagen nog leren kennen daar waar de Skoda Fabia Super 2000 géén enkel geheim meer heeft voor Freddy. Vanaf de TAC Rally, de derde wedstrijd van het kampioenschap, zal het écht knokken worden tot de nieuwe wagen er is. Eenmaal de Skoda Fabia R5 er is verwacht ik weinig aanpassingsproblemen gezien het vele testwerk van Freddy en Johan. We mogen vol vertrouwen uitkijken naar het nieuwe seizoen.”


Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws