Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 04 augustus 2021

logo rally online

Rally Online België

Belgische overwinningen in Rallye des Routes du Nord

Geschreven door  Nov 30, 2014

Voor de 30ste jubileumeditie van de Rallye des Routes du Nord konden de organisatoren helaas niet echt uitpakken met een uitmuntende startlijst. De wedstrijd in Armentières net over de Frans-Belgische grens kreeg twee WRC's, twee S2000's en een resem Mitsubishi's aan de start. Enkele Belgen maakten ook de trip over de "schreve" en voor Piet Declercq werd dit alvast een glorietocht. Ook de algemene zege was Belgisch getint, die wagen werd immers ingezet door DMS.

Laurent Bayard is ondertussen al lang geen onbekende meer in het Franse noorden. Als zijn naam op een deelnemerslijst komt te staan kan men er bijna prat op gaan dat hij ook met de overwinning gaat lopen. Vorig jaar won hij immers elke (met uitzondering van Touquet) wedstrijd waar hij aan de start kwam. Ditmaal kreeg hij het niet meteen cadeau. Een lekke band in de beginfase zorgde dat hij en zijn Toyota Corolla WRC meteen op achtervolgen werden aangewezen. Die andere WRC, de Subaru Impreza S12b (ex-Snijers en ex-Debackere) van Laurent Depoortere klokte verrassend de eerste drie snelste tijden. Helaas verviel hij in zijn oude gewoonte en hield hij zijn bolide niet op de baan tijdens KP 4. Sebastien Deraedt ging zo aan de leiding met zijn Toyota Celica GT4, maar na dag 1 kon Bayard hem bijbenen tot vier seconden achterstand. De Brit Sebastian Ling, lange tijd in tweede positie, stond ondanks enkele foutjes derde. Merkgenoot en Belg Filip Pyck hield zijn nieuwe Evo 10 ging slapen als zevende algemeen.

Op zondag gebeurde wat iedereen had verwacht. Bayard zette zich schrap en ging als een wervelwind ervandoor. Hij won bijna elke proef en sprokkelde zo net iets meer dan een minuut voorsprong bij elkaar op Deraedt. Na de opgave van Ling werd Yves Saint Requier knap derde in zijn eerste wedstrijd met de ex-Vanneste Peugeot 207 S2000. Als je weet dat Bayard en Deraedt hun wagens door DMS werden ingezet, en op P3 een wagen eindigde die vorig jaar in ons land reed, dan is het volledige podium Belgisch getint! Filip Pyck moest op KP 10 helaas opgeven met mechanische pech. Een positief einde was er wel voor Christophe Verstaen en Kris Botson. Het Belgische duo reed een sterke wedstrijd en zag die beloond met een zesde plaats algemeen. Met hun Opel Astra werden ze eerste F2 en eerste in hun klasse. Op de showproef in Armentières kon men er zelfs een scratch realiseren!

Sterker werd het nog toen de winnaar bij de Historic's een volledig Belgisch duo werd. Piet Declercq en Dieter Denys debuteerden in de streek rond de Catsberg met de nieuwe Ford Escort MK1 van Andes Motorsport. Een wagen die precies wel goed geboren is want het duo reed de hele wedstrijd aan de leiding en kon met meer dan zes minuten de overwinning mee naar huis nemen. De tegenstand was dan misschien niet zo groot, maar als de tweede in de stand de Belg Alain Lopes is, dan weet je dat ook die aardig kan sturen. De zege voor Declercq was daarom niet minder verdiend en een mooie opsteker na de pech vorig jaar.

Onze foto's van deze wedstrijd komen binnenkort online!

 

 

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws