Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 04 augustus 2021

logo rally online

Rally Online België

Freddy Loix gaat voor derde zege in Haspengouw Rally

Geschreven door  Nov 30, 2014

Freddy Loix en Johan Gitsels starten zaterdagochtend met startnummer 1 in de Haspengouw Rally, de openingswedstrijd van het BK Rally 2015. De Limburger won de voorbije twee edities en ambieert een derde opeenvolgende zege. In 1990 nam Freddy Loix voor het eerst deel aan de Haspengouw rally. 25 jaar later staat de Limburger opnieuw aan de start van zijn thuiswedstrijd.

“Het is altijd fijn om het kampioenschap in een vertrouwde omgeving te beginnen,” zegt Freddy Loix. “Al moet ik zeggen dat ik onder andere de wegen in en om Ieper intussen ook al tot in de kleinste details ken. De Haspengouw Rally wordt georganiseerd in Landen, Vlaams-Brabant maar grenst aan de provincie Limburg waardoor er jaarlijks toch wat extra supporters langs de wegen staan. Ik ga ze helaas niet allemaal kunnen begroeten want daarvoor gaat het net iets te druk zijn denk ik. Ik ben blij dat de winter voorbij is en dat we opnieuw kunnen rijden. Ik herinner me van vorig jaar dat het tijdens de verkenningen heel hard regende. Op zaterdag was de zon van de partij maar de wegen lagen er bijzonder glad bij. Wij zijn bijzonder snel gestart en hebben toen in de eerste ronde het verschil gemaakt. De concurrentie heeft de rest van de dag moeten achtervolgen maar ze zijn er niet in geslaagd om de kloof te dichten. Iedereen mag weten dat ik dit jaar dezelfde tactiek zal toepassen.”

“Ik kijk enorm uit naar de klassieke ouverture van het kampioenschap, een wedstrijd die wij vorig jaar gewonnen hebben”, zegt Johan Gitsels. “Net als vorig jaar zijn we uitstekend voorbereid. Sinds januari hebben we wekelijks getest. Het meeste testwerk was voor Škoda maar er zaten ook bandentests bij voor Michelin. Wat mij opviel is dat de automatismen er meteen terug waren. Voor ons geen inloopperiode meer. Neen, wij kunnen meteen voor de volle 100% van start gaan zonder inloopperiode. Dat is een geweldig voordeel en dat moeten we maximaal benutten. Uitgaan van eigen kracht, met respect voor de concurrentie.”

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws