Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Autostal Groeninghe schenkt 50 maaltijden aan Poverello

Geschreven door  Nov 24, 2015

“6 uren” zet goede traditie verder

Autostal Groeninghe, de organisator van de 6 uren van Kortrijk, heeft maandag 50 maaltijden geschonken aan Poverello. "Daarmee hebben we onze voedseloverschotten tot een minimum beperkt en, nog belangrijker, hebben we 50 mensen van een lekkere maaltijd voorzien. Toen Autostal Groeninghe in 2013 opnieuw uit de startblokken schoot, werd meteen beslist dat de “6 uren van Kortrijk” meer moest zijn dan een sportief evenement. We willen dit evenement zo democratisch en laagdrempelig mogelijk houden voor iedereen. "

Het belangrijkste initiatief in dat kader is de gratis inkom in de verwarmde tent waar drie dagen lang tal van activiteiten worden voorzien. Zo was er zaterdag een gratis optreden van Brussels By Night met Raf Van Brussel. En uiteraard blijft de toegang tot de klassementsproeven gratis. "Dat willen we ook absoluut zo houden. Naar volgend jaar toe willen we kansarmen zeker nog meer betrekken via ons evenement, eventueel via het gratis magazine SIEN. Dit jaar posteerde de Moeskroense afdeling van de Lions Club een tent op KP Moeskroen, waar geld ingezameld werd voor goede doelen. En maandag toonden we ons hart voor Kortrijk door 50 maaltijden te schenken aan Poverello. De maaltijden waren eigenlijk voorzien voor onze vrijwillige medewerkers. Op die manier stimuleren we de vrijwilligers om een handje te komen toesteken, want we kunnen elke helpende hand gebruiken. Die mensen verdienen het dus om verwend te worden."

“Toen we zondagavond merkten dat we nog 50 koude schotels over hadden, hebben we meteen contact opgenomen met de leveranciers en met mensen uit de sociale sector in Kortrijk”, aldus initiatiefnemer van deze actie Roland Holvoet van Autostal Groeninghe. “Op hun aangeven is er razendsnel beslist geweest om de maaltijden te bedelen in Poverello. Op die manier hebben we de voedseloverschotten tot een minimum herleid, maar we hebben ook 50 mensen van een lekkere maaltijd voorzien. De “6 uren” is nu al voor de derde keer goed onthaald in Kortrijk. We geven dus graag iets terug aan de Kortrijkzaan, en in het bijzonder, aan zij die een duwtje in de rug kunnen gebruiken.”

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws