Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 oktober 2018

logo rally online

Rally Online België

Opnieuw winst voor Andy Lefevere in spannende ORC Canal Rally

Geschreven door  Mei 29, 2016

De 10e editie van de ORC Canal Rally is net als vorig jaar gewonnen door Andy Lefevere en zijn Mitsubishi Lancer Evo 10 R4. In en rondom Oostrozebeke nam hij vanaf de start de leiding in handen, maar hij kreeg nooit vrij spel. Drie piloten die debuteerden met een voor hen nieuwe wagen legden hem het vuur danig aan de schenen, maar de autoverkoper haalde na een secondenstrijd toch zijn tweede opéénvolgende zege binnen.

Eerst kon Kurt Braeckevelt in zijn Skoda Fabia WRC goed aanklampen, maar na een foutje viel hij weg uit de strijd voor de overwinning. Hij werd uiteindelijk vierde. Een plaats beter deed Steve Bécaert het in zijn voordoop met de DS3 R5. Hij reed een voorzichtige wedstrijd maar had de éénmalige overstap van de Mitsubishi goed verteerd. Achter Lefevere was het uiteindelijk Melissa Debackere die tweede werd. Melissa won deze wedstrijd al drie maal, maar moest nu de duimen leggen met amper een handvol seconden bij haar debuut met de nieuwe Skoda Fabia R5. Ze liet enkele scratches noteren, maar dat was net niet voldoende om een vierde zege binnen te halen. De Fabia R5 lijkt haar echter wel te liggen.

Paul Lietaer begint zijn Subaru Legacy ondertussen goed onder de knie te krijgen. Hij was van start tot finish de snelste in Historic en kon ten slotte als vijfde algemeen aantikken. Hans Weijs Jr. was voor de tweede maal present met de BMW 130 van Schmid en combineerde opnieuw snelheid met spektakel. Na een mindere bandenkeuze in de beginfase eindigde de Nederlander op de zesde plek, één plaats beter dan Yves Bruneel die terug de DS3 R5 in handen had. Hij ging wel even van de baan en had aanzienlijke carrosserieschade, maar finishte toch 7de. Achter hem werd Thomas Vauterin met zijn BMW M3 8ste en tweede in Historic. Tom Tytgat vervolledigde achter hem het podium toen PJ Maeyaert in de slotproef nog moest opgeven. 

 Bekijk hier onze foto's.

Laatst aangepast op Maandag, 30 mei 2016 20:02
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws