Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Boordevol deelnemersveld in de Rally van Wervik

Geschreven door  Jun 07, 2016

Vele jaren reeds geniet de Rally van Wervik de status van oefengalop voor de grote Ieperse afspraak. Traditioneel kan men er dus wat ongewone gasten en dito winnaars noteren, die niet steeds deel uitmaken van het regionale rallygebeuren. Voor deze 42ste editie zal het rallycentrum op zaterdag 11 juni trouwens zijn tenten opslaan in het centrum van Wervik. Sfeer zal er alvast genoeg zijn met een inschrijvingslijst die uit de voegen barst!

Liefst 156 deelnemers staan nu al op de in-schrijvingslijst genoteerd en noodgedwon-gen moest inrichter Scuderia Vervica dan ook voortijdig afsluiten. Het Flanders In-ternational Rally Challenge (FIRC) neemt daarvan 31 teams voor zijn rekening, en dat betekent dus dat er ook een ruime inbreng is van regionale en nationale deelnemers!

Wie en wat kunnen we zoal verwachten? De kanshebbers voor de winst zullen we moeten gaan zoeken bij de acht ingeschreven R5 wagens, met Pieter Tsjoen en Bernd Casier (die beide hun nieuwe M-Sport Ford Fiesta's R5 Evo komt inrijden), verdere Iepergangers zijn ook Davy Vanneste (Fiesta R5), Melissa Debackere (Skoda Fabia R5), de Nederlander Hermen Kobus (Skoda Fabia R5), Fredericq Delplace (Skoda Fabia R5) en Jourdan Serderidis (DS3 R5). Zij worden aangevuld met de Fiesta R5 van de Brit John Indri (Fiesta R5) en de GT3 Porsche van Jochen Claerhout. Ook bij de Historics lopen de toppers zich voor de voeten. We krijgen Paul Lietaer aan de start maar de “Polle” heeft de keuze van zijn montuur nog open gelaten. Didier Vanwijnsberghe brengt de BMW M3 mee, Dirk Vermeirsch de Subaru Legacy en er zullen ook nog meerdere Ford Cosworths deelnemen.

Het parcours werd onder handen genomen. De klassementsproef van Kruiseke wordt gereden in de versie van 2014. Wervik werd compleet hertekend, maar blijft een rondrit, deze keer in een originele achtvorm! Start en finish liggen er 30 meter uit elkaar... KP Geluwe werd licht gewijzigd, de start wordt nu gegeven waar vroeger de finish lag. In het centrum van Wervik wordt de service opgedeeld in 4 zones ttz. het Stadshuis, de Steenakker, het Station en de Emiel Hellyncklaan, die het verlengde is van de Stationsstraat.

In een overvol en hoogstaand deelnemersveld zal het lastig worden voor de trouwe VAS rijders om op te vallen, maar dat de Rally van Wervik afstevent op een topeditie lijkt nu al een feit. Als het weer nu nog meezit, dan is ie-dereen tevreden. Zaterdag 11 juni gaat de eerste deelnemer om 08u29 van start op het podium in Wervik en omstreeks 19u zullen we weten wie deze keer de Rally van Wervik won.

www.scuderiavervica.be

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws