Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Aarova Rallysprint: Wie is de snelste in Oost-Vlaanderen?

Geschreven door  Sep 06, 2016

Knappe affiche, maar opnieuw met Tsjoen als favoriet

Na de primeur in de Vlaamse Ardennen vorig jaar, is de Aarova Rallysprint in Oudenaarde zondag toe aan zijn tweede editie. Het succes van vorig jaar, met ruim 5.000 bezoekers, vele VIP's, een feilloze organisatie, optimale veiligheid en tevreden lokale overheden en piloten, betekende dat het licht meteen op groen werd gezet voor deze tweede uitgave. Ook die belooft weer spektakel op te leveren, want de affiche met 4 top R5's mag gezien worden.

Naast een andere indeling van het servicepark op industrieterrein de Bruwaan en een kleine aanpassing van de klassementsproef die 4 keer afgewerkt zal worden, zal vooral de ontvangst van het publiek anders zijn. Er zijn maar liefst 7 grote publiekszones langs het parcours, waar RallyDream, de organisatie van de grote party bij de haarspeld, zorgt voor de catering. De ARS bezoeken is rally beleven in de best mogelijke context!

Op sportief vlak start Pieter Tsjoen in zijn thuisrally als favoriet, want voor de gelegenheid heeft de 8-voudige Belgische rallykampioen zijn Ford Fiesta R5 voorzien van de "+kit", goed voor 30 pk's extra. Maar, de voorbereiding in de Rallye du Mont-Blanc in Frankrijk verliep niet zoals gewenst. Na 30 km schoof de Ford-piloot al van de baan. Gelukkig zonder erg.

Vincent Verschueren uit Zingem zit wel goed in het ritme. Dat bewees hij afgelopen weekend in de Omloop van Vlaanderen, waar hij 2de algemeen werd en de categorie voor R5's won, tot hij uit koers gezet werd na een mechanisch defect in een tijdszone. Verschueren greep vorig jaar nipt naast de zege Oudenaarde, waar hij in de eerste ronde een spiegel velde. Deze keer wil hij vol voor de winst gaan.

Melissa Debackere komt ook aan de start met haar mooie Skoda Fabia R5, terwijl Geoffrey Vanderschelden na Kortrijk vorig jaar met de Ford Fiesta R5, opnieuw met een dergelijke bolide start, meer bepaald de DS 3 R5 waarmee Emil Bergkvist vorig weekend op het podium eindigde in Roeselare.

Naast de R5's is het uitkijken naar het Porsche-geweld met een uitermate boeiende strijd tussen lokale held Timothy Van Parijs, die mikt op een podiumplaats nadat hij vorig jaar vierde werd met een motor die op zijn laatste benen liep, en Patrick Snijers, die de krachtige BMA-Porsche nog eens van stal zal halen, mede dankzij copiloot Luc Dethier. Twee ideale referenties voor Jochen Claerhout, de derde met een 997 GT3.

Andy Lefevere is ook van de partij, maar deze keer met een BMW, de vroegere 323i van Tuur Vanden Abeele. Benieuwd of Andy de strijd aan kan gaan met Paul Lietaer, die nog eens van de partij zal zijn met zijn Ford Escort.

Maar, naast deze kleppers is er natuurlijk nog veel meer te beleven en te zien tijdens de Aarova Rallysprint in Oudenaarde, een compacte wedstrijd waarin gezelligheid centraal staat. Zorg dat je erbij bent!

Deelnemerslijst

Meer info

Laatst aangepast op Dinsdag, 06 september 2016 18:59
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws