Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Eerste info Rally van Zuid-Limburg

Geschreven door  Sep 14, 2016

De leegte die er ontstond na het stoppen van de Rally van Sint-Truiden, heeft Topspeed Rally Club Haspengouw verleden jaar met succes weten op te vullen door de Rally van Zuid-Limburg op het grondgebied van Gingelom en Sint-Truiden te organiseren.

Als we de reacties van de piloten en het talrijk opgekomen publiek mogen geloven, was de eerste editie meer dan geslaagd te noemen. Vorig jaar lag onze prioriteit in het vinden van een geschikte locatie. Met de medewerking van het gemeentebestuur van Gingelom hebben we deze toen gevonden, en ook dit jaar mogen we weer gebruik maken van diezelfde faciliteiten op het industrieterrein in Gingelom wat voor een compact en gezellige serviceruimte moet zorgen.

Dit jaar hebben we wat aan het parcours zitten sleutelen. KP Gingelom is er niet bij, omdat we voor deze KP andere plannen hebben waarover later meer. Ter vervanging komt er KP Borlo. Op aangeven van enkele streekpiloten hebben we daar een mooi en uitdagend nieuw parcours gevonden.

KP Aalst houden we identiek aan vorig jaar…een korte maar krachtige KP.

Verder hebben we KP Gelmen heropgevist. Door hier en daar wat aan te passen creëerden we een klassementsproef waar iedereen zowel piloot als toeschouwer zijn gading in gaat vinden. Een onuitgegeven start, vluchtheuvels passeren langs alle kanten, en natuurlijk mag de beruchte haarspeld aan het kerkhof niet vergeten worden.

Deze 3 klassementsproeven zullen elkaar snel opvolgen, met amper verbindingstukken ertussen, veel rust zullen de teams dus niet hebben.

Naast de rally zelf, is er ook nog de regularity van Zuid-Limburg, die over hetzelfde parcours en aantal km’s verloopt. Als het weer wat meewerkt, worden de Haspengouwse wegen verraderlijk glad, en zal het voor deze mensen een hele opdracht worden om de opgegeven gemiddelde snelheid te benaderen.

De inschrijvingen zijn vanaf heden geopend en het voorlopige reglement en de link om in te schrijven is terug te vinden onder de sectie 'deelnemers' op de website.

Hopelijk zien we jullie, piloten en toeschouwers, in grote getalen terug op 12 en 13 november voor de 2de editie van de Rally van Zuid-Limburg.

 

Info ->www.rallyvanzuidlimburg.be

(Foto: Ivo Wolfs)

Laatst aangepast op Woensdag, 14 september 2016 15:38
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws