Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 06 maart 2021

logo rally online

Rally Online België

Goed gevuld deelnemersveld voor de Hemicuda Rally

Geschreven door  Okt 08, 2016

Op maandagavond hield Autostal Hemicuda haar persconferentie voor de komende Hemicuda Rally. Er werd een tip van de sluier opgelicht omtrent de klassementsproeven en de deelnemers en dit in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het gemeentebestuur van Koekelare. De rally kondigt zich ook in 2016 aan als een succesverhaal, ondanks het samenvallen van de wedstrijd met de gekende Nederlandse GTC Rally en de niet zo ver verwijderde Rally van Doornik.

“Deze zomer is het 25 jaar geleden dat enkele leden van Atlantic en Hemicuda, na de Rally van Lubbeek, de plannen smeedden voor een rallysprint. Op 22 november 1992 was er de eerste Hemicuda Rallysprint. Nu 25 jaar later is bijna iedereen die aan het doopvont stond nog steeds aanwezig,” opende voorzitter Jan Verschaeve. “Deelnemers hebben zich massaal aangemeld ondanks concurerende wedstrijden. Vandaag zouden er 134 starters zijn: 79 moderne, met alle toppers uit de provincie en met de Nederlanders Piet Van Hoof en Hans Weijs evenals 44 Historics. Ook onze bekendheid buiten België wordt groter want we tellen 32 buitenlandse teams en 6 verschillende nationaliteiten.”

Met ook nog een annex Regularity wedstrijd en een Kevertreffen (dat niet op het rallyparcours komt maar wel over het podium) wordt de timing primordiaal. “Dat is trouwens de reden waarom we van vier klassementsproeven naar drie KP’s per ronde gegaan zijn, zonder echt in te boeten op het aantal wedstrijdkilometers,” aldus de organisatie. De winnaar in Koekelare zal vrijwel zeker in een Mitsubishi Lancer Evo zitten. De Koekelaarse recordhouder, Andy Lefevere, staat bovenaan de lijst. Maar er is ook nog Bert Coene (de winnaar van vorig jaar), Steve Bécart (die de VAS tussenstand aanvoert en vooral een goede finishplaats en de punten vooropstelt), Lorenzo Bossu en de snelle Nederlander Piet Van Hoof. Onder droge omstandigheden zal ook Hans Weijs Jr zeker meespelen voor de overwinning in zijn BMW M1.

Bij de Historics is het nog meer koffiedik kijken. Paul Lietaer is altijd een vaste waarde om rekening mee te houden, Tobi Vandenberghe zal opnieuw de Opel Kadett 2-liter aan de tand voelen, maar ook vader en zoon Calcoen, in de krachtige Escort BDA, lieten vorig jaar van zich spreken...

Zondag om 8u40 rijden de eerste concurrenten over het startpodium om driemaal 3 proeven af te leggen, goed voor 96 wedstrijdkilometers. Kortemark werd vernieuwd en telt ruim 12 kilometer en het eindeloze lange, rechte stuk blijft het hoofdkenmerk. “De remzones worden daar cruciaal,” stelt Andy Lefevere. “Ik verwacht dat we de chicanes toch telkens met snelheden boven de 200 km/u zullen naderen. Dan wordt het of te vroeg remmen en vloeken, of te laat remmen...en dan zit je er bovenop!” Houthulst, gekend van de Omloop, wordt behouden en is met 12.5 km identiek aan de vorige edities. “Een technische proef waar je het verschil kan maken,” vertelde Filip Barbier. “Met een goede grip op de weg en eveneens vele mooie rallysituaties.” De proeven Hovaeremolen en De Mokker werden versmolten tot de nieuwe proef Koekelare, met een lengte van 7 kilometer. “Speciaal voor jullie hebben we een perfecte, biljartvlakke baan aangelegd,” grapte burgemeester Lansens, die doelde op de wegwerkzaamheden in de buurt.

Het rallycentrum blijft bij Bouwmaterialen Willaert en daar kunnen de toeschouwers alle tussenstanden en tijden vinden. De regroup blijft traditioneel bij Taverne De Kippe. De orgaisatie beschikt ook over een pop-up radio (92.1 fm) speciaal in de ether voor deze rally. Vliegende reporters zullen voor life-commentaar zorgen en op het podium staat Patrick Rogiers in voor interviews en inside-jokes.

Tussenstanden en alle info vindt u op: www.hemicuda.be
 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws