Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Tweede zege voor Vincent Verschueren in 6u van Kortrijk

Geschreven door  Nov 27, 2016

Paul Lietaer meesterlijk in historic

Vincent Verschueren heeft na een ijzingwekkend slot voor de tweede keer in zijn carrière de algemene overwinning geboekt in “6 uren van Kortrijk”. De Oost-Vlaming bleef in zijn Skoda Fabia R5 maar net met een luttele 2 secondjes voorsprong Didier Duquesne voor, ditmaal met de Ford Fiesta WRC van First Motorsport aan de start. Claudie Tanghe, de winnaar van vorig jaar, boekte opnieuw een podiumplaats als derde met de Renties Fiesta R5. In Historic was er een logische overwinning voor Paul Lietaer. 

Het werd een fantastische strijd. De eerste leider na de showproef in Moeskroen op zaterdagavond, Didier Duquesne, moest al snel de koppositie laten aan Pieter Tsjoen (Ford Fiesta R5) die in natte omstandigheden snel afstand nam van de tegenstand. Helaas, de recordkampioen die genavigeerd werd door zijn vriend Tim Van Parijs, liet zich vangen op KP Aalbeke zondagmiddag toen hij in een diepe gracht schoof. Daardoor kwam Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) aan de leiding. Ondertussen waren ook al enkele andere toppers uit de wedstrijd verdwenen: Davy Vanneste (sortie), Jasper van den Heuvel, Andy Lefevere (versnellingsbak), Rudy Bouvart,...

Oost-Vlaming Verschueren kon nog een beetje uitlopen maar op de drogere wegen kwam Duquesne, winnaar in 2013, fel opzetten. Van controleren was geen sprake. Verschueren moest nog vol aan de bak, maar hield uiteindelijk de Aalbekenaar af met amper twee tellen na 100 km. Claudie Tanghe eindigde uiteindelijk knap derde op ongeveer een minuut van de winnaar. Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) werd knap vierde, RC1-kampioen Steve Bécaert besloot de top-5 in zijn derde wedstrijd met de DS3 R5 van J-Motorsport. Yves Bruneel debuteerde met de DS3 WRC van datzelfde team en rondde zijn kennismaking met de ex-wereldkampioen af op P6. 

Bij de historische wagens was de winst voor Paul Lietaer (Subaru Legacy). Hij was ruim twee minuten sneller dan Robin Maes (BMW M3) en Tom Tytgat (Opel Kadett GTE). In de algemene stand eindigde Lietaer zo 8ste algemeen, na de Brit Ellis en z'n Subaru Impreza. 

De bilan van de rally moet opgemaakt worden, maar Autostal Groeninghe spreekt nu al van een uitermate succesvolle editie, geholpen door het droge weer met zelfs flink wat zon op het einde. Op zaterdag stonden er ruim 2.000 fans het spektakel te volgen op KP Moeskroen. 2EMPRESS zorgde voor een nokvolle tent op zaterdagavond. Op zondag kwamen opnieuw duizenden toeschouwers afgezakt naar Kortrijk, met ongeveer 1.500 fans opnieuw op Moeskroen waar ze werden opgewarmd door het Falken Driftteam. Ook zondagavond zat de tent opnieuw vol voor de eindceremonie.

Volgend jaar viert Autostal Groeninghe feest. In 2017 viert de inrichtende macht zijn 25de editie. Autostal Groeninghe gaat nu al volop voor een feesteditie. 

Alle uitslagen hier, onze foto's hier!

Laatst aangepast op Zondag, 27 november 2016 20:51
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws