Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Short Rally Monteberg: inschrijvingen geopend

Geschreven door  Apr 04, 2017

Monteberg XL

Op zondag 7 mei presenteert vzw Superstage zijn eerste grote evenement van het seizoen: de 45ste Station Le Seau Monteberg Short Rally. Zoals de naam doet vermoeden, wordt de beroemde rallysprint dit jaar uitgebreid naar een echte Short Rally met twee verschillende klassementsproeven.

Het rallycentrum en het servicepark verhuizen van het gezellige Dranouter naar het al even gastvrije Wijtschate. Het Rally HQ zal zich bevinden in Ontmoetingscentrum "De Klaverhulle" (Schoolstraat 12B, Wijtschate).

De short rally telt twee verschillende klassementsproeven. De gekende proef van 8,10 km over de Monteberg blijft ongewijzigd. Deze proef wordt vier keer afgewerkt. Vervolgens rijden de deelnemers naar de Brandhoek voor KP Busseboom, een nieuwe chronorit van 8,44 km die drie keer afgewerkt zal worden. De totale afstand van de Short Rally bedraagt 114,7 km, waarvan 57,84 km tegen de chrono afgewerkt zullen worden.

Vorig jaar ging de overwinning met een halve seconde verschil naar Filip Pyck, maar de streekpiloot mag zich dit jaar aan serieuze concurrentie verwachten. De Short Rally van de Monteberg is immers de ideale voorbereidingswedstrijd voor de Kenotek Ypres Rally. Het parcours in Heuvelland en Poperinge is heel representatief voor de klassieker in juni. Aangezien het Brits kampioenschap in juni te gast is in Ieper, verwachten we een aantal Britse toppers aan de start in Wijtschate voor een eerste kennismaking met de verraderlijke proeven in de Westhoek.

De inschrijvingen zijn alvast geopend op de website www.monteberg.com. Wees er snel bij, want we hebben maar plaats voor 150 deelnemers... Afspraak op 7 mei in Wijtschate voor de Station Le Sea Short Rally van de Monteberg!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws