Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Staden trekt tweede seizoenshelft op gang

Geschreven door  Aug 09, 2017

Al sedert 1994 zijn ze bij de Automobielclub van Staden in de ban van de rallydiscipline. Traditioneel racen de bolides in en om de kerktoren op 15 augustus, de hoogdag van de zomer. Dit jaar is het, uiteraard, niet anders! De Rally van Staden, van het statuut “Open” waardoor ook nationale en internationale rijders kunnen deelnemen, pakt dit jaar uit met 3 nieuwe proeven, hoewel de namen ongewijzigd bleven, nl. de klassementsproeven van Staden, Oostnieuwkerke en Westrozebeke. Vorige zaterdag sloten de organisatoren de deelnemerslijst. De teller staat op 112 inschrijvingen en dus tijd om een blik te werpen op de deelnemers.

Topfavoriet, met stip, lijkt voormalig winnaar Andy Lefevere te worden. De thuisrijder pakt immers uit met een Skoda Fabia WRC-bolide, een speelgoedje dat hij huurt bij de Waalse specialist Cunin. Het is de bedoeling dat Andy er de Omloop van Vlaanderen mee rijdt, maar om wat wedstrijdkilometers in de benen te hebben, maakt hij er zijn debuut mee in Staden. “Voor de fun”, volgens Lefevere, want de Stadense concessiehouder gelooft rotsvast dat de overwinning in zijn thuisstad zal toekomen aan een R5 en dan keren alle hoofden zich natuurlijk in de richting van Vincent Verschueren, die zijn Skoda Fabia in R5 versie uit de zomerslaap zal halen. Verschueren zit, althans in het Belgische rallykampioenschap, in de vorm van zijn leven en is een meer dan geduchte kandidaat voor de overwinning. Dan is er nog de Ford Fiesta R5 Evo+ van Davy Vanneste, die Stadenaar Eddy Snaet naast zich in de co-stoel zal hebben. Schenkt hij hem een thuiszege?

Naast dit top trio dat het podium ambieert zien we nog ander volk met wie het kwaad kersen eten is. Een vloot aan krachtige BMW’s bijvoorbeeld, aangevoerd door spektakelmaker Hans Weijs Jr. in de gloednieuwe Schmid BMW 1 serie. Maar ook met Brecht Hoorne, dit seizoen in zeer goede doen, en met zijn collega’s uit de M-Cup zal ernstig rekening moeten worden gehouden. Een Mitsubishi Lancer Evo, ook al komen ze in diverse smaken, kan je ook nooit uitsluiten voor een ereplaats of, indien de topmachinerie zou sputteren, waarom niet een zege? Houden we Philip Barbier in de Evo X zeker in het oog, of het exemplaar van Hans Depla.

Dan nog de Historics en de Youngtimers. Wel, ze worden beter en beter, en ook steeds sneller. Wees dus niet verbaasd als je enkele van deze “oudjes” hoog in de top-10 ziet eindigen. Frederik Benouwt en Scotty Callewaert zullen in de mooie Peugeot 309 GTi hun leidersplaats in de Divisie 5 (Youngtimer) verdedigen. Maar deze keer staat er ernstige concurrentie te wachten want Stefaan Stouf komt er zijn Ford Sierra Cosworth 4x4 aan de tand voelen. Ook voormalig VAS-kampioen Nick Toorre beproeft zijn Ford Sierra Cosworth verder.

Bij de Historics staat Paul Lietaer aan de start met zijn Ford Escort en hij is uiteraard de topfavoriet, met of zonder stuur, zoals hij vorig seizoen demonstreerde. Danny Kerckhof zal proberen zijn puntentotaal verder aan te dikken met de getrouwe BMW E21. Stefaan T’Joens staat met de Megane RS niet op de lijst en dat laat in de Divisie 1-2 de strijd wijd open.

Liefst 110 kilometer zullen de deelnemers tegen de tijd rijden, verdeeld in 4 lussen van 3 proeven. Op zondag om 7u59 gaat de eerste wagen van start aan de Brouwerijstraat voor KP Staden. Omstreeks 17u42 passeren ze weer aan het finishpodium en kennen we de winnaar. Het servicepark ligt als vanouds verspreid onder de kerktoren in Staden en het rallycen-trum is opnieuw gevestigd in zaal Blommenhof, op het Guido Gezel-leplein in Staden. Het zal een leuke wedstrijd worden om de aftrap te geven voor de tweede seizoenshelft in de discipline “rally”.

http://www.amcstaden.be 

Laatst aangepast op Woensdag, 09 augustus 2017 08:13
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws