Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Derde overwinning voor Andy Lefevere in Rally van Staden

Geschreven door  Aug 15, 2017

De zevende editie van de Rally van Staden is voor de derde maal gewonnen door streekrijder Andy Lefevere en copiloot Marc Noppe. In 'tricky' omstandigheden, vooral in de beginfase, wist hij bij z'n debuut met de Skoda Fabia WRC van Aldero Rallysport de hoofdvogel af te schieten. Vincent Verschueren moest zijn meerdere erkennen en werd eervol tweede. Hoedje af ook voor de man op de derde plaats; Jelle Vermeire. Hij ging voor de eerste maal van start met een Ford Fiesta R5 en kon zich snel aanpassen met een mooie podiumplaats als gevolg. 

De weermannen hadden het aangekondigd, en net toen de wagens het servicepark moesten verlaten om richting KP 1 te trekken gingen de hemelsluizen boven Staden en omstreken open. Felle regen, wind, bliksem en donder, alles was aanwezig om de teams het moeilijk te maken. Grootste pechvogel van de eerste proef was dan ook Davy Vanneste die daar zelfs de finish niet haalde toen hij het stuurhuis van zijn Ford Fiesta R5+ beschadigde op een betonblok net voor de finish. Meteen een kanshebber voor het podium minder. En hoewel Lefevere aangaf 'rustig' van start te gaan klokte hij toch reeds driemaal de beste tijd op een superglad parcours.

Ook in de tweede ronde waren Lefevere en zijn WRC de snelsten in Staden, maar op Westrozebeke ging het mis en reed hij lek. Weg was zijn voorsprong van zo'n 22 seconden en zo kwam de rode Fabia R5 van Verschueren aan de leiding. Een proef later ging die dan weer in de fout door zich even vast te rijden in een veld waar meerdere rijders het warm kregen of zelfs hun Waterloo vonden. Lefevere kwam zo halfweg wedstrijd weer op kop met 43 tellen voor op Vincent. Vermeire bleef zijn goede vorm bevestigen en behield zijn derde plaats. Net achter hem stond geen maat op Stefaan Stouf die met zijn 'youngtimer' de Historic's aanvoerde.

Terwijl het parcours grotendeels opgedroogd was na de middag ging Verschueren in de aanval. Van de zes proeven kon hij er nog 4 winnen, maar helaas was dat niet genoeg om Lefevere van de zege te houden. De winnaar van 2013 met de VW Polo S2000, strandde net als vorig jaar als tweede, op net geen halve minuut. Zonder nog te forceren reed Vermeire op meer dan drie minuten naar plaats drie. Een opmerkellijke prestatie die vraagt om een vervolg...

Net buiten het podium eindigde de eerste Historic. Stefaan Stouf liet de eerste overwinning optekenen met zijn Ford Sierra 4x4 waarvan we ongetwijfeld nog veel mogen verwachten in de toekomst. Philip Barbier werd met zijn Lancer Evo 10 mooi vijfde, gevolgd door Fredericq Delplace die door het regenweer in de ochtend heel wat nadeel ondervond met zijn Porsche 997 GT3. Paul Lietaer moest in de slotproef nog zijn plaatsje afstaan aan Delplace en werd zo zevende, tweede in Historic. Mitsubishi-rijders Dennis Degroote en Hans Depla werden respectievelijk 8e en 9e, gevolgd door Brecht Hoorne die met zijn BMW Compact opnieuw niet gespaard bleef van pech, maar ook opnieuw heel wat spektakel met snelle tijden combineerde.

Onze foto's vindt je hier!

 

 

Laatst aangepast op Dinsdag, 15 augustus 2017 20:51
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws