Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 26 maart 2019

logo rally online

Rally Online België

Vincent Verschueren van start tot finish in Rally van Staden

Geschreven door  Aug 13, 2018

Vincent Verschueren heeft de 'test' met zijn gloednieuwe Skoda Fabia R5 met glans doorstaan. De regerende Belgische kampioen won de Rally van Staden met bijna een minuut voorsprong op Andy Lefevere, vorig jaar nog aan het feest met de Skoda Fabia WRC, maar dit jaar weer in de vertrouwde Lancer Evo 10. Enkel op de derde proef kon Mitsu-rijder een snelste tijd afsnoepen van de GoDrive-equipe, en dan nog met amper 1" voorsprong. De tegenstand was dus niet opgewassen tegen Verschueren, die met goeie moed richting Roeselare kan trekken voor het tweede deel van het BK. 

Lefevere kreeg in de beginfase nog Davy Vanneste met zich mee op enkele seconden, maar de garagist uit Menen moest gaandeweg toch de rol lossen. Vanneste, die voor de vierde maal van start ging met een Fabia R5 uit de stal van SXM Competition, kon wel de hele rally zijn podiumplaats vasthouden. PJM Cracco kwam met zijn Fiesta R5 bij momenten gevaarlijk dichtbij, maar dankzij enkele scherpe tijden kon Vanneste zichzelf wat meer ademriumte verschaffen. Cracco verloor op de slotproef zelfs nog zijn vierde plaats aan Paul Lietaer na heel wat tijdsverlies. 'De Snor' knokte zich dus opnieuw een weg tussen het moderne geweld met zijn Opel Manta 400 en won als vierde algemeen dus vanzelfsprekend in Historic. 

Na Cracco op vijf finishte Philip Barbier op een mooie zesde plaats met zijn Evo 10. Teamgenoot bij Philcars Steve Bécaert zag zijn wedstrijd al gedaan nog voor die begon. Motorstoringen zorgden ervoor dat hij niet aan de start kwam van KP 1 en dus een kruis mag maken over zijn titelambities. Cris Algoedt reed een beresterke wedstrijd met zijn BMW 1M en finishte zevende algemeen, mede dankzij het tijdsverlies van Dennis Degroote in de slotproef die zo pas achtste werd. 

De top 10 werd afgesloten door de Porsche van Chris Debyser, die het vertrouwen terug vond na de zware crash in Wervik met de TransEurope, en de BMW 1M van Kurt Braeckevelt. Net na de top 10 zagen we trouwens nog een topprestatie van Glenn Snaet die 11e werd met zijn Peugeot 208 R2. 

Aan Lietaer was in Historic niet veel te doen. Stefaan Prinzie leek tweede te worden maar moest met de finish in zicht nog opgeven en zo werd Nick Toore in zijn Ford Sierra Cosworth tweede. Piet Declercq kwam na de vele technishe problemen met zijn Ford's aan de start met een Porsche 911, wat hem meteen een podiumplaats in Historic opleverde.

Uitslagen

Onze foto's vindt jehier!

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws