Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 26 maart 2019

logo rally online

Rally Online België

Frédéric Miclotte met Citroën DS3... WRC in Aarova Rallysprint

Geschreven door  Aug 22, 2018

Het zijn drukke tijden in rallyland en zeker voor SXM Competition, het jonge team van Jourdan Serderidis en Frédéric Miclotte dat opgericht werd naast J-Motorsport. Het duo is amper terug van een topervaring in de WK manche van Duitsland, waar ze een heuse Ford Fiesta RS WRC van de laatste generatie bestuurden, of ze zetten opnieuw een Skoda Fabia R5 in voor Stefaan Prinzie op het Franse onverhard in Lozére. Het weekend erna staat de Omloop van Vlaanderen op het programma waar Kevin Demaerschalk voor de tweede maal aan het stuur van de Citroën C3 R5 zal zitten. 

Maar het spannendste nieuws is voor nog een weekje later. Dan is immers de thuiswedstrijd van Fred aan de beurt in Oudenaarde met de Aarova Rallysprint. Hij zal er dit jaar starten met de Citroën DS3 WRC uit eigen stal! We wisten al eerder dat de ervaren navigator ook zelf niet onaardig aan het stuur kan draaien na glansprestaties in de Ford Fiesta R2, Opel Adam R2 en zelfs een derde plaats algemeen vorig jaar in zijn debuut met de Skoda Fabia R5. De DS3 WRC wordt nu nog een zwaardere opgave, al heeft hij er alvast veel zin in. Fred: "Ik ben eigenlijk wat genoodzaakt om met de WRC te rijden... Ik wou ook dit jaar absoluut erbij zijn in Oudenaarde maar onze twee Fabia's R5 zijn verhuurd aan Jo Muylle en Jean-Baptiste Broekaert, terwijl Joris Botteldoorne met de Opel Adam R2 gaat rijden. Daarom rijdt ik dus met de WRC, die in dezelfde kleuren van Jourdan blijft staan. Ik rijdt vooral om mij te amuseren, zonder mij echt een objectief op te stellen. We zien wel waar we eindigen en hopen een tof weekend te hebben!"

Copilote van dienst wordt Els Ons, die we nu kennen aan de zijde van haar man Erik Degeling in hun gele Mitsubishi Lancer Evo 6. Degeling is de man achter Kroon-Oil in België, die ondermeer sponsor is van Demaerschalk en Serderidis.

Laatst aangepast op Donderdag, 23 augustus 2018 15:34
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws