Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 april 2019

logo rally online

Rally Online België

Jean-Baptiste Broekaert met een Fabia R5 in Aarova Rallysprint

Geschreven door  Sep 05, 2018

Frank Broekaert was de inspiratie voor veel rallytalent


De Aarova Rallysprint is een organisatie van VZW Superstage, de club die ook de Renties Ypres Rally organiseert, maar de eigenlijke grondlegger van de rallysprint in Oudenaarde was Frank Broekaert, die eerder dit jaar van ons heen is gegaan. De raluykampioenen uit Oudenaarde zijn destijds allemaal begonnen via en dankzij Frank Broekaert. Zijn zoon Jean-Baptiste staat zondag voor de vierde keer aan de start van zijn thuisrally, deze keer met een Skoda Fabia R5.

"Weet je, vroeger was er geen rally in Oost-Vlaanderen. We hebben er altijd van gedroomd om eens in eigen streek te kunnen rijden. Dan mag je deze wedstrijd niet missen," vertelt Jean-Baptiste, die genavigeerd wordt door Dominique Tsjoen, een achterneef van... Pieter Tsjoen. "Deze keer rijden we met een Skoda Fabia R5, meer bepaald de auto van Robin Maes. Fred Miclotte had deze keer geen R2 ter beschikking, dus gaan we het proberen met deze topwagen," aldus de 37-jarige Jean-Baptiste.

Tim Van Parijs werkte destijds 8 jaar in het carrosseriebedrijf van Frank Broekaert. Hij ging mee als mecanicien naar de rally's en zo leerde hij Pieter Tsjoen kennen. Op dat moment was Steven Vergalle navigator van Frank, maar neefje Pieter Tsjoen had als student meer tijd om mee te gaan verkennen en nota's te nemen. Zo rolde Pieter Tsjoen in de rallysport en werden Pieter en Tim onafscheidelijke vrienden. Zelfs de oom van Michel van Welden, dit weekend copiloot van Steven Vergalle, las ooit de nota's voor Frank Broekaert. Voor elke Oost-Vlaamse rallyliefhebber was Frank Broekaert het voorbeeld, de inspiratiebron. Dat er zondag een rallysprint gereden wordt in Oudenaarde, is voor een groot deel zijn verdienste.

Afspraak op zondag 9 september op de Aarova Rallysprint in Oudenaarde om Jean-Baptiste, Dominique en alle andere rallyrijders aan te moedigen.

Meer info op www.arsrally.com

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws