Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 26 maart 2019

logo rally online

Rally Online België

Tweede overwinning voor Verschueren in Aarova Rallysprint

Geschreven door  Sep 10, 2018

De vierde en laatste klassementsproef van de Aarova Rallysprint in Oudenaarde nam een drietal uren in beslag (op politiebevel moesten alle inkomposten bezet worden), maar uiteindelijk is het verdict gevallen in Oudenaarde. Op de allerlaatste proef reed Kevin Abbring zijn eerste snelste tijd van de dag, maar Vincent Verschueren hield het verschil beperkt tot 0"98, waardoor hij voor de tweede keer de Aarova Rallysprint op zijn naam schrijft.

"Ik ben tevreden. De laatste proef was moeilijk na het lange wachten, maar we winnen dan toch deze Grote Prijs van Oudenaarde," lachte Vincent Verschueren. "Ach, mij maakte dat wachten niet zoveel uit," aldus Kevin Abbring. "Ik ben wel tevreden dat ik 1" sneller was op de laatste proef, maar anderzijds ben ik nooit tevreden met de tweede plaats. Het is duidelijk dat ik op de eerste proef teveel tijd heb laten liggen door een gebrek aan ritme en vooral een gebrek aan kennis van de Pirelli-banden die ik voor de eerste keer gebruikte."

Voor de derde plaats was het tot de slotmeters nog erg spannend. Fred Miclotte was op de laatste proef 1"2 sneller dan Porschist Tim Van Parijs, maar die hield wel net voldoende marge over om de derde plaats veilig te stellen. Een prachtig resultaat voor de Porschist tussen het R5-geweld. "Dit podium doet deugd na de Omloop van Vlaanderen, waar ik wat problemen had met het schakelsysteem en de koppeling. Dit heeft het vertrouwen deugd gedaan. Ik had niet gedacht dat ik het podium vast kon houden, want er lag veel grind op de proef voor de laatste doortocht, wat in het voordeel van de WRC was," aldus Van Parijs. "Ik heb alles gegeven en ik ben blij met mijn chrono op de slotproef. Maar, zo een WRC is toch niet simpel om te temmen zonder veel ervaring," vertelde Fred Miclotte.

Claudie Tanghe eindigde op de 5de plaats op 1'04"74, voor Steve Bécaert, die zijn Lancer EvoX naar de 6de plaats stuurde op 1'26"14. Jo Muylle sloot zijn R5-debuut af met een knappe 7de plaats: "Wat een ongelofelijke ervaring. Op de eerste proef verloren we heel wat tijd, maar ik kon geleidelijk het tempo opvoeren. Uiteindelijk boezemt deze Fabia meteen vertrouwen in," aldus Jo Muylle,die zo snel mogelijk op een nieuwe kans hoopt. Xavier Beel eindigde op de 9de plaats met zijn Subaru, voor Jean-Baptiste Broekaert.

In Historic was Paul Lietaer ongenaakbaar met zijn Subaru Legacy RS. Andy Lefevere haalde het maximum uit de BMW met als beloning een tweede plaats, voor Dirk Vermeirsch in zijn krachtige, beproefde Ford Sierra Cosworth.

Bekijk onze foto's hier!

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws