Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Eerste info Rally van Zuid-Limburg

Geschreven door  Okt 25, 2018

Zon, regen, modder of toch stof in Zuid-Limburg? 

De voorgaande jaren lag het parkoers van de Rally van Zuid-Limburg er ‘redelijk’ modderig bij en kregen we bij gelegenheid zelfs hagel- en sneeuwbuien te verwerken.  Hoe zal het parkoers er in 2018 bij liggen? Als het mooie nazomerweer aanhoudt zal het dit jaar een droge vierde editie worden. Of het nu stof of modder is, uitdagingen zullen er genoeg zijn. De organisatie heeft dit jaar geopteerd om het parkoers wat te vernieuwen.

We openen met een klassieker: KP Borlo die, wegens aangekondigde wegwerkzaamheden, enkele honderden meters werd ingekort maar voor de rest identiek blijft aan de voorgaande edities. De tweede klassementsproef is nieuwkomer KP Boekhout. Sommige stukken ervan zullen de deelnemers herkennen uit de klassementsproef Aalst, die in de 3 voorgaande jaren werd verreden.  Ook KP Gelmen onderging wat aanpassingen, maar het spektakelpunt aan de start, met dubbele passage, blijft behouden. Deze derde klassementsproef werd door het hertekende parkoers ruim 15 km lang. Voldoende uitdagingen dus! Door de wijzigingen in de klassementsproeven worden in deze vierde editie slechts 3 ronden verreden maar worden er meer kilometers tegen de tijd afgelegd dan de vorige jaren. Volgens de opgestelde timing zullen de eerste rallywagens het eindpodium bereiken rond 18u op zondagavond.

Na de geslaagde doortocht van de Clio 2 Rally Challenge in 2017, is de organisatie verheugd ook dit jaar de Renault-teams te mogen ontvangen voor hun laatste wedstrijd in de Challenge. Vóór de historic en moderne rallywagens verwelkomen we dit jaar wederom de Regularity-deelnemers. Zij zullen ook dit jaar weer talrijk aanwezig zijn. De inschrijvingslijst raakt stilaan gevuld maar er is zeker nog plaats voor kampioenschaps-, gelegenheids- en streekrijders die zich onderling willen meten en strijden voor de overwinning.

Het wedstrijdcentrum blijft behouden op het industrieterrein van Gingelom. De roadbook uitreiking, administratieve en technische keuring op zaterdag vinden opnieuw plaats in de ‘Lemmens’-hangar. Deze locatie had de organisatie bij de eerste editie ook ter beschikking en is de ideale uitvalsbasis waar u eveneens terecht kan voor de aankoop van inkomkaarten en drankbons. Op zondag is het zeker de ontmoetingsplaats voor piloten, supporters en sympathisanten om bij te babbelen met een frisse pint of versnapering.

We hopen jullie, ongeacht het weer, massaal te mogen begroeten op 10 en 11 november in en rond Gingelom.

Onboard KP Borlo
Onboard KP Boekhout
Onboard KP Gelmen

Voorlopige deelnemerslijst

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws