Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Vol huis verzekerd voor 26ste editie 6 uren van Kortrijk

Geschreven door  Okt 25, 2018

Opnieuw stormloop om in te schrijven

11 minuten, meer was er niet nodig om de eerste 115 inschrijvingsformulieren voor de 26ste “6 uren van Kortrijk” te ontvangen. De hype rond de rally houdt onverminderd aan, ook na de jubileumeditie. “We voelden vooraf opnieuw heel wat interesse voor onze wedstrijd, maar dat het opnieuw een stormloop zou worden, hadden we niet verwacht”, meldt Autostal Groeninghe trots.

24 oktober, klokslag 21 uur, werden het reglement en het inschrijvingsformulier online geplaatst en kon er ingeschreven worden voor de “6 uren van Kortrijk”. Bij velen heeft de F5-knop het wellicht begeven, want kort na negen uur kreeg Autostal Groeninghe de eerste inschrijvingen binnen. Na 11 minuten stond de teller op 115, na een half uur op 190 en doorheen de avond bleven de inschrijvingen binnen lopen. Wel zaten er een enkele dubbele inschrijvingen bij van teams die geen enkele risico wilden lopen. Uiteindelijk stokte de teller op 150 unieke deelnemers, maar er lopen – as we speak - nog altijd inschrijvingen binnen.

“Het blijft verbazingwekkend. Jaar na jaar worden records gebroken. Ieder jaar lijken er steeds meer teams te zitten wachten om te kunnen inschrijven. Het lijkt wel de start van de ticketverkoop van Rock Werchter”, aldus woordvoerder Sandro Delaere. “Het voelt aan als een examen. Na de rally krijgen we altijd heel wat complimenten, maar kort daarna moet je opnieuw beginnen werken aan de volgende editie”, aldus voorzitter Jean-Claude Castelein. “Het is dan bijna een jaar wachten tot er opnieuw kan ingeschreven worden en je eigenlijk echt weet wat de deelnemers ervan vonden. Als je dan bijna 200 formulieren binnenkrijgt in een half uur, weet je dat je het jaar ervoor goed hebt gewerkt om iedereen een leuke wedstrijd te bezorgen. We zijn dan ook zo fier als een gieter dat onze “6 uren” het zo goed blijft doen.”

De wedstrijd blijft dus uitermate populair. Dat is zeker te danken aan ons parcours, een organisatie die dicht bij de deelnemers probeert te staan en vooral de unieke sfeer in Kortrijk. Alle teams krijgen een plaatsje op wandelafstand van onze tent op de gezellige Grote Markt, wat vrij uniek is in België. Het succes heeft ook een keerzijde. Het aantal plaatsen is beperkt, en als er nog veel teams bijkomen gaan we zeker mensen moeten teleurstellen. Dat het parcours iets minder kilometers telt, staat ons toe meer teams toe te laten. Anderzijds, minder kilometers is gelijk aan minder kosten, wat veel kleine teams dan weer warm maakt om te komen rijden in Kortrijk. Als Autostal Groeninghe zullen we de komende weken hard sleutelen om zoveel mogelijk deelnemers toe te laten, dit zonder de veiligheid, noch de timing in het gedrang te brengen. De komende dagen en weken zal de organisatie de teams inlichten. Zij kunnen zich dus voorbereiden op het grootste rallyfeest van het jaar, op 24 en 25 november!

Meer info via www.rallykortrijk.be 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws