Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Tuur Vanden Abeele met ambitie 
naar 6 uren van Kortrijk

Geschreven door  Nov 24, 2018

Veel kwam Tuur Vanden Abeele dit jaar nog niet in actie, maar tijdens de 26ste editie “6 uren van Kortrijk” wil hij zich opnieuw gaan meten met de concurrentie, al blijft hij realistisch. “Top acht zou mooi zijn”, aldus de vijfde van vorig jaar. Hij komt opnieuw aan de start met zijn Ford Fiesta R5. Stijn Stragier kruipt in het rechterkuipje en leest de nota’s.

De “6 uren van Kortrijk” is pas de tweede rally van het seizoen dit jaar naar de Aarova Rallysprint van Oudenaarde. “We hebben dus nog wat ritme nodig. Als lid van Autostal Groeninghe hoop ik uiteraard op droog weer voor de toeschouwers. Als piloot echter, mag het voor mij regenen. Vorig jaar was ik goed mee in de regen. Toen het begon op te drogen verloor ik tijd”, aldus Vanden Abeele. “Bij droog weer wordt het een ontdekkingstocht en een zoektocht naar de goede rempunten.”

Vorig jaar stond hij lange tijd derde bij zijn R5-debuut. “Maar het startveld is opnieuw heel sterk. Bovendien komt de evolutie op onze Fiesta R5 maar na het seizoen. Ik mik wel op snelle tijden op de showproef Lavano. Die is altijd heel glad en vermogen speelt minder een rol. Ik voelde ook vorig jaar dat mijn rallyinitiatie in Lapland daar vruchten afwierp”, aldus Vanden Abeele.

Net zoals in Oudenaarde wordt Tuur geloodst door Stijn Stragier, gekend van het bedrijf Geodynamics dat in tal van rally’s zorgt voor het track&tracesysteem. “Ik ken Stijn inmiddels al tien jaar en er is altijd een klik geweest. We hebben ook al enkele regularity’s gereden samen. Stijn is een trouwe partner en levert in de wagen heel goed werk.”

Het is de bedoeling volgend jaar meer te rijden. “Na de rally krijgt de motor een revisie en de evolutie. Volgend jaar willen we een mooi programma afwerken, waar we later meer over bekend zullen maken”, besluit Tuur.
Tuur bedankt ook al zijn partners en wenst zijn mede-leden van Autostal Groeninghe veel succes. “Hopelijk wordt het opnieuw een succeseditie. We hebben heel hard gewerkt om editie 26 opnieuw te doen slagen.”

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws