Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zondag, 18 augustus 2019

logo rally online

Rally Online België

Dominante vierde overwinning van Vincent Verschueren in Kortrijk

Geschreven door  Nov 25, 2018

Vincent Verschueren heeft voor de vierde keer in zijn carrière de 6 uren van Kortrijk gewonnen. Hij had aan de meet 1'20" over op Patrick Snijers (Skoda Fabia R5) en 2'07" op Davy Vanneste (Ford Fiesta R5) . Ondanks het grijze en koude weertje was er heel wat volk op baan om het spektakel te volgen. Onder meer de finish van Aalbeke bleek opnieuw een echte trekpleister.

Opnieuw duizenden toeschouwers op de openingsproef

Ondanks het mindere weer hadden duizenden rallyliefhebbers opnieuw hun weg gevonden naar de openingsproef KP Lavano op zaterdagavond, de publiekslieveling maar steeds meer gevreesd bij de rijders. Dat bleek al snel wanneer de eerste tijden binnenliepen. De proef lag ook enkele keren stil door deelnemers die in de gracht belandden, allemaal zonder erg. Vincent Verschueren klokte er de eerste besttijd in zijn Skoda Fabia R5. Paul Lietaer (Skoda Fabia WRC) en Patrick Snijers vervolledigen het virtuele podium, maar al ongeveer op een halve minuut.

Een cadeau was het allerminst, die proef op Lavano in Moeskroen. Voor de Porsches van Jochen Claerhout en Claudie Tanghe was het avontuur zelfs al voorbij na een sortie, maar beiden konden op zondag terug de baan op dankzij SupeRally. Toen de 4x4-wagens startten, gingen de tijden gevoelig naar beneden, maar Vincent Verschueren klokte een fabelachtige tijd. Hij was de enige die onder de negen minuten ging. Snel maar het gemiddelde lag daarmee wel onder 60km/u. Die cijfers spraken voor zich. De Oost-Vlaming en meervoudige winnaar was op Lavano maar liefst 26,5 tellen sneller dan Paul Lietaer en zelfs dertig dan Patrick Snijers. Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) klokte een aardige vierde tijd op 35,6 seconden. Davy Vanneste (Ford Fiesta R5) volgde op 39,6 seconden van de leider en had slechts twee tienden voorsprong op Tuur Vanden Abeele (Ford Fiesta R5).

In R2 was Niels Reynvoet de snelste in zijn Ford Fiesta. Hij was vijf tellen sneller dan Louis Vandenborre, die niet met een R2 reed maar met de Cup-versie van de Opel Adam. Gilles Pyck was voorlopig derde in R2 op tien tellen van Reynvoet.

Bij de historics klokte Didier Vanwijnsberghe de beste tijd. Niet te verwonderen, zijn Toyota Celica GT4 deed het een pak beter op glad terrein tegenover de achterwiel aangedreven wagens. Arthur Kerkhove bevestigt met zijn MKII zijn prestatie van vorig jaar. Hij moet wel een halve minuut toegeven op de leider. Thomas Vauterin noteerde een derde tijd met de BMW M3 op driekwart minuut. 

Geen houden aan Verschueren

Vincent Verschueren begon als leider aan de tweede loodzware dag, maar de Oost-Vlaming toonde zich heer en meester in moeilijke omstandigheden. Patrick Snijers had net iets te veel tijd nodig om zijn wagen te leren kennen en besloot de wedstrijd op de tweede plaats, op 1’20 van de winnaar die stilaan onoverwinnelijk lijkt in Kortrijk. Na een constante wedstrijd leek Didier Duquesne (DS3 WRC) na tal van pogingen nog eens een podiumplaats te halen. Hij werd als derde afgevlagd op 1’57 van de winnaar, maar zag die plaats in rook opgaan na de finish toen hij pas zesde werd na een tijdsherberekening. 

Davy Vanneste haalde het zo voor de vierde plaats. Hij had welgeteld één seconde voorsprong op Melissa Debackere (Skoda Fabia R5). Paul Lietaer (Skoda Fabia WRC) werd zesde, Robin Maes zevende en Andy Lefevere (Porsche GT) achtste. Hij eindigde ook als eerste GT-wagen met het exemplaar van Chris Debyser. Zijn eigen Porsche is immers nog steeds in opbouw. 

Bij de historics ging Thomas Vauterin (BMW M3) snel voorbij Didier Vanwijnsberghe (Toyota Celica) op zaterdag. Vauterin was 36,2 seconden sneller dan Vanwijnsberghe. Bram Fonteyne (Volvo 240) mocht mee het podium op.

De organisatie maakt gisteren al gewag van een 3.000 toeschouwers op de site Lavano, wat opnieuw een succes is gezien het weer. Ook in Kortrijk was het bij momenten een komen en gaan tijdens de administratieve controle op de Grote Markt en de ceremoniële start. Op zondag was er opnieuw heel veel volk op de baan. Het publiek hield zich voortreffelijk aan de voorschriften en de wedstrijd verliep vlekkeloos, op wat blikschade na.

Bekijk ons fotoalbum hier!
Uitslagen

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws