Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Steve Brown maakt overstap naar een Mitsubishi Mirage Proto

Geschreven door  Dec 15, 2018

Op 10 maart staat Steve Brown aan de start met een nieuwe wagen. Na 25 wedstrijden met een Mitsubishi Lancer EVO maakt hij de overstap naar een Mitsubishi Mirage Proto. Een wagen die zeker gesmaakt zal worden door de rallyfans. Dat Steve op 10 maart zijn eerste wedstrijd met de wagen rijdt, ligt vast. In welke rally daarentegen nog niet. De wagen is immers momenteel nog niet toegelaten in het VAS kampioenschap.

In zijn zoektocht naar een nieuwe wagen kwam Steve Brown terecht bij Dytko Proto Cars, een bedrijf dat wagens bouwt op basis van EVO onderdelen. “Ik was vooral op zoek naar een wagen met een goede verhouding tussen rijplezier en budget. Daarnaast ogen deze wagens ook goed. Ze kunnen zeker en vast het gat opvullen dat er momenteel is tussen de R2 klasse en de bijna onbetaalbare R5 wagens,” aldus Steve. “We hebben als eerste Belgen een contract getekend bij Dytko. Het bedrijf heeft me laten weten dat de werken goed opschieten en dat de wagen rond de jaarwisseling geleverd wordt.” Op het programma staat een mix van ASAF en VAS wedstrijden. Dit programma ligt echter nog niet helemaal vast.

De wagen wordt reeds toegelaten in verschillende Europese landen maar in België voorlopig enkel in de ASAF competitie. Al kan daar wel snel verandering in komen. “We hebben inderdaad de vraag gekregen om deze wagens ook toe te laten in de VAS wedstrijden,” laat Boudewijn Baertsoen weten. “Dit zal dan ook besproken worden op de volgende raad van beheer. Na een advies van de technische commissie en de werkgroep zal er een beslissing worden genomen.”

Natuurlijk hoopt Steve Brown dat de wagens worden toegelaten in het VAS kampioenschap. “Het is de bedoeling om met de wagen te debuteren in de Rallysprint van Moorslede. Deze vindt plaats op 10 maart. Indien we echter niet mogen starten in het VAS kampioenschap, dan wijken we uit naar Hannuit waar in hetzelfde weekend de Rallye de Hannut op de agenda staat.”

Ongetwijfeld zijn er heel wat rallyfans die deze wagen een meerwaarde vinden. Laat ons hopen dat ze hem dan straks ook aan het werk zien in het VAS kampioenschap.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws