Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Station Le Seau Monteberg Rally: Drie verschillende klassementsproeven vanuit Loker

Geschreven door  Feb 25, 2019

Een volwaardige rally

De 47ste editie van de Station Le Seau Monteberg Rally wordt verreden op zondag 5 mei. Na een lange en rijke geschiedenis, wordt het evenement op en rond de Monteberg in 2019 een volwaardige rally. Nadat twee jaar geleden de wedstrijd werd uitgebreid met een tweede klassementsproef, Busseboom, presenteert Superstage dit jaar een derde klassementproef in Dikkebus. Daarmee groeit de 47ste editie door naar een volwaardige Monteberg Rally, waardoor het ritme en de uitdaging voor de deelnemende teams hoger zal liggen.

Het rallycentrum zal dit jaar verhuizen naar Loker. Van daaruit gaan de deelnemers aan de 47ste Station Le Seau Monteberg Rally om 8h10 van start. Een vroege start, maar er wachten dan ook 10 klassementsproeven: drie lussen van 3 klassementsproeven, met als finale een 4de doortocht op de Monteberg. De wedstrijd gaat van start op de gekende proef van de Monteberg, goed voor 7,35 km in lijn, zonder rondkoers. Daarna volgt Busseboom, goed voor 6,30 km. En de lus wordt afgesloten met een nieuwe klassementsproef in Dikkebus, met 7,53 km meteen de langste van de wedstrijd. In totaal telt de wedstrijd een kleine 80 km tegen de chrono, met een finish om 17h.

Deze proef is trouwens compleet verschillend van de klassementsproef die gebruikt wordt tijdens de Renties Ypres Rally. Maar, het profiel van de wegen is natuurlijk heel representatief voor het parcours dat de deelnemers aan de Renties Ypres Rally eind juni te wachten staat. De Monteberg Rally blijft de ideale voorbereidingswedstrijd voor de Ieperse klassieker.

Het bijzonder wedstrijdreglement zal op 8 maart gepubliceerd worden, waarna de inschrijvingen op 24 maart worden geopend. We zijn alvast benieuwd of Frank Welvaert aan de start komt van zijn thuisrally met den Otto...

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws